Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Voorbeschouwing N.E.C. – PEC Zwolle (Video)

Zondag gaan de manschappen van trainer/coach Ron Jans op bezoek in Nijmegen. Gezien de ranglijst belooft het een spannend duel te worden in het Goffert stadion. Beide teams ontlopen elkaar namelijk niet veel. N.E.C. staat met drieëntwintig punten uit veertien wedstrijden op een zevende plaats. PEC Zwolle volgt met twee punten achterstand op plek acht.

 

 

De laatste ontmoetingen
De laatste keer dat PEC Zwolle en N.E.C. elkaar tegenkwamen dateert uit het seizoen 2013-2014. In speelronde drie gingen de Zwollenaren op bezoek in Nijmegen en daar vond een ware galavoorstelling plaats. Met een 1-5 winst vertrokken de Blauwvingers weer richting Overijssel. Het betekende de derde achtereenvolgende overwinning en dus de beste eredivisieseizoenstart uit de clubgeschiedenis. Later dat seizoen kwamen de Nijmegenaren op bezoek in Zwolle. Ook hier regende het weer doelpunten. Beide teams verlieten het veld met een 3-3 gelijkspel. In de halve finale van de KNVB Beker kwamen N.E.C. en PEC Zwolle elkaar wederom tegen. De Blauwvingers wonnen met 2-1 door een laat doelpunt van Maikel van der Werff. In de finale was de club uit Zwolle uiteindelijk met 1-5 te sterk voor Ajax.

N.E.C.
Het avontuur in de Jupiler League was van korte duur voor de club uit Nijmegen. De ploeg eindigde met 101 punten ruimschoots bovenaan en dit betekende alweer na één seizoen de terugkeer in de Eredivisie. N.E.C. zet de goede lijn ook dit seizoen door. Met een zevende plek staan de mannen van trainer/coach Ernest Faber er goed op. De Nijmegenaren hebben afgelopen zondag wel een tik gekregen door de Gelderse derby tegen Vitesse met 1-0 te verliezen.

PEC Zwolle
PEC Zwolle kon vorig weekend geen goed gevolg geven aan de ruime 0-5 overwinning bij Roda JC Kerkrade. Koploper Ajax was met 0-2 te sterk in het IJsseldelta stadion. Dit verlies betekende dat de ploeg van trainer/coach Ron Jans uit de laatste zes wedstrijden, slechts één overwinning behaalde. Tegen de promovendus zal PEC Zwolle er dus alles aan doen om de drie punten mee te nemen in de bus naar Overijssel.

Back to top button