Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoorpagina

Voorbeschouwing Heracles Almelo – PEC Zwolle

Zwolle – Zondag speelt PEC Zwolle haar laatste wedstrijd voor de winterstop. In het Polman stadion is Heracles Almelo de tegenstander. De Heraclieden en de Blauwvingers trappen om 14.30 uur het duel af. De Zwolse ploeg wordt zondag gesteund door zo’n 150 supporters. Top dat jullie er ook deze wedstrijd weer bij zijn, om de spelers aan te moedigen!

Vorm

Heracles Almelo is na zeventien speelronden terug te vinden op de tiende plaats in de Eredivisie. De Almeloërs wonnen vier keer, speelden zes maal gelijk en verloren ook zes keer. Eén van de vier overwinningen dit seizoen, boekten de Heraclieden twee weken geleden. Toen was de ploeg van trainer/coach John Stegeman met 2-0 te sterk voor N.E.C. De laatste wedstrijd in de Eredivisie verloor het team uit Almelo met 2-0 van FC Utrecht. PEC Zwolle is op dit moment de nummer zestien van de ranglijst en wacht al vijf competitieduels op een zege. De laatste winstpartij van de ploeg van trainer/coach Ron Jans was op 30 oktober tegen Go Ahead Eagles. Vorige week pakten de Zwollenaren in eigen huis een punt tegen Willem II. Met de veertien behaalde punten tot nu toe, hebben de Blauwvingers slechts vier punten minder dan de tegenstander van zondag. In het bekertoernooi verloren beide teams eerder deze week. Heracles Almelo ging met 0-3 onderuit tegen Sparta Rotterdam en PEC Zwolle verloor met 1-2 van FC Utrecht.

Recente duels

Sinds PEC Zwolle weer in de Eredivisie speelt, gingen de Blauwvingers vier keer op bezoek bij Heracles Almelo. De thuisploeg won twee keer en de Zwollenaren één keer. De teams speelden eenmaal tegen elkaar gelijk. Vorig seizoen waren de Heraclieden met 2-0 te sterk voor PEC Zwolle. In de thuiswedstrijd van de Zwolse ploeg werd het 1-1. Stef Nijland maakte in de slotfase van dit duel de gelijkmaker. De laatste overwinning van de Blauwvingers in Almelo, was op 10 augustus 2013. Jesper Drost, Kamohelo Mokotjo en Guyon Fernandez maakten de doelpunten in de 1-3 zege. Een overzicht van de meest recente duels vind je hieronder.

06-02-2016 Heracles Almelo – PEC Zwolle 2-0 Eredivisie
07-11-2015 PEC Zwolle – Heracles Almelo 1-1 Eredivisie
19-04-2015 Heracles Almelo – PEC Zwolle 2-0 Eredivisie
27-09-2014 PEC Zwolle – Heracles Almelo 4-2 Eredivisie
22-02-2014 PEC Zwolle – Heracles Almelo 1-1 Eredivisie

Oude bekenden

Bart Schenkeveld keert zondag voor even terug naar zijn vorige club. De verdediger van PEC Zwolle kwam van 2012 tot 2015 uit voor Heracles Almelo en speelde voor deze ploeg 61 wedstrijden. Nadat hier zijn contract verliep, verkaste Schenkeveld transfervrij naar de Blauwvingers. Naast Schenkeveld zit er nog één speler in de Zwolse selectie, die een verleden heeft in Almelo. Wout Brama is geboren in de Overijsselse stad en voetbalde hier in de jeugd. Ook heeft hij twee jaar gespeeld voor de jeugdopleiding van FC Twente/Heracles Almelo. Voor de hoofdmacht van de ploeg uit Almelo speelde Brama echter nooit. Bij de Heraclieden is één speler actief die uitkwam voor PEC Zwolle. Sander Thomas speelde vorig seizoen in het shirt van de Zwollenaren. De middenvelder speelde drie wedstrijden.

Meer informatie

De wedstrijd staat onder leiding van Edwin van de Graaf. Hij wordt geassisteerd door de heren De Vries, De Nas en Dieperink.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button