Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – PEC Zwolle

Zondag trappen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle om 14.30 uur af in de eerste IJsselderby van het seizoen. Plaats van handeling is De Adelaarshorst in Deventer. De wedstrijd gaat tussen de respectievelijke nummer 14 en 3 van de ranglijst. Tegenstander Go Ahead Eagles wist de laatste wedstrijd in de Eredivisie knap te winnen. In Utrecht stond de ploeg met 2-0 achter bij rust, maar draaiden het duel compleet om na de thee: 2-3. Ook PEC Zwolle werkt met vertrouwen toe naar de derby. Het wist tot nu toe 5 van de 8 wedstrijden te winnen. Tegen landskampioen Ajax speelden de mannen van Ron Jans in de vorige speelronde zeer verdienstelijk met 0-0 gelijk. PEC Zwolle kent met de 16 punten uit 8 wedstrijden de beste seizoenstart uit de clubgeschiedenis.

In de eredivisie speelden de ploegen negen maal tegen elkaar in Deventer. Van deze onderlinge ontmoetingen won Go Ahead er vier, terwijl de Zwollenaren eenmaal met drie punten in de bus terug gingen. Aan de wedstrijd van vorig seizoen denkt geen enkele Blauwvinger graag terug. Na negentig minuten stond er een 4-1 eindstand op het scorebord. De derby in eigen huis wist PEC Zwolle enkele maanden later wel te winnen, door doelpunten van Drost en Fernandez werd het 2-0. In de beide selecties van dit seizoen bevinden zich geen spelers met een verleden bij de tegenpartij. In de seizoenen daarvoor wist PEC Zwolle in de strijd om de KNVB Beker en de Jupiler League wel de laatste drie ontmoetingen in Deventer te winnen.

Uitvak compleet uitverkocht

Het uitvak voor de IJsselderby is compleet uitverkocht. Hierdoor wordt de selectie aangemoedigd door 400 supporters. Mensen die geen kaart hebben bemachtigd, kunnen de wedstrijd kijken in het Jupiler Supporterscafé aan de noordzijde van het stadion. Daar wordt de IJsselderby rechtstreeks op een groot scherm uitgezonden. Ook is het mogelijk om de wedstrijd via FOX Sports of Twitter te volgen. @peczwolle houdt je op de hoogte over alle ontwikkelingen. Scheidsrechter is Gözübüyük. Goossens, Steegstra en Van de Graaf assisteren hem daarbij.

Recente resultaten in Deventer

8 december 2013 GA Eagles – PEC Zwolle 4-1 (Eredivisie)
19 december 2012 GA Eagles – PEC  Zwolle 2-3* (KNVB Beker)
27 november 2011 GA Eagles – FC Zwolle 0-1 (Jupiler League)
21 november 2010 GA Eagles – FC Zwolle 1-3 (Jupiler League)
14 maart 2010 GA Eagles – FC Zwolle 1-0 (Jupiler League)
18 januari 2009 GA Eagles – FC Zwolle 0-1 (Jupiler League)
* na verlenging

 

Bron: www.peczwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button