Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voorbeschouwing Feyenoord – PEC Zwolle

Na de KNVB bekernederlaag van donderdag richt PEC Zwolle het vizier op de competitiewedstrijd van zondag tegen Feyenoord. PEC Zwolle reist opnieuw af naar De Kuip en hoopt de goede reeks uit de competitie voort te zetten. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt voor de zevende speelronde van de Eredivisie.

Sterke seizoenstart
PEC Zwolle is sterk begonnen aan het seizoen 2015-2016 en staat inmiddels op veertien punten, wat goed is voor een derde plaats in de competitie. Vorige week toonde de ploeg van trainer/coach Ron Jans veerkracht door een 0-1 achterstand tegen ADO Den Haag om te buigen in een 2-1 overwinning. Deze winst heeft ervoor gezorgd dat de Blauwvingers na zes wedstrijden nog ongeslagen zijn.

Feyenoord zien we terug op de vierde plaats, met dertien punten uit zes wedstrijden. De ploeg van trainer/coach Giovanni van Bronckhorst verspeelde vorig weekend punten door in Kerkrade met 1-1 gelijk te spelen tegen promovendus Roda JC Kerkrade. Zondagmiddag staan de clubs dus tegenover elkaar en wordt er gestreden om een plek in de bovenste regionen van de Eredivisie.

Lastige opponent
Uit het verleden is gebleken dat PEC Zwolle het vaak lastig heeft in de Kuip. De Zwollenaren gingen de afgelopen twee seizoenen onderuit in Rotterdam (3-0 en 2-0). PEC Zwolle had in het 2-0 verloren duel van vorig seizoen weinig te vertellen en trainer Ron Jans sprak na afloop dan ook van een verdiende overwinning voor de Rotterdammers.

Uitgekomen voor beide clubs
De 20-jarige Rick Dekker is dit seizoen basisspeler bij PEC Zwolle en keert zondag terug bij de club waar hij in de jeugdopleiding actief was. Na de wedstrijd in de KNVB Beker van afgelopen donderdag, mag de jonge middenvelder zich dus in korte tijd wederom laten zien aan de supporters van zijn oude club. Dekker genoot zijn voetbalopleiding aan de Feyenoord Academy en maakte vorig seizoen de overstap naar de club uit Overijssel. De jongeling kreeg de tijd om te wennen aan het hogere niveau en is inmiddels uitgegroeid tot vaste kracht op het middenveld van de Zwollenaren.

Naast Dekker hebben ook Boy de Jong en Bart Schenkeveld een verleden bij Feyenoord. Aan de kant van de Rotterdammers zien we tevens spelers die bij de Zwolse club onder contract hebben gestaan. Dit zijn doelman Warner Hahn en verdediger Eric Botteghin.

Arbitrage
De wedstrijd van aankomende zondag staat onder leiding van scheidsrechter Kuipers, hij wordt geassisteerd door de heren Van Roekel, Zeinstra en Van den Kerkhof. De Kuip is uitverkocht, maar wees gerust. Het duel wordt uiteraard live uitgezonden door FOX Sports. Daarnaast houdt PEC Zwolle je graag op de hoogte via het officiële Twitterkanaal.

Back to top button