Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Voorbeschouwing: FC Zutphen – VV Berkum

Zwolle – Berkum speelt zaterdag bij FC Zutphen en zal daar moeten strijden voor eerherstel, nadat de Zwollenaren vorige week bij DUNO de eerste nederlaag van het seizoen om de oren kregen. De bezoekers kunnen zich geen verder puntverlies veroorloven als ze de kampioenskansen in de 1e Klasse D in eigen hand willen houden.

Berkum wil revanche bij Zutphen

“Afgelopen zaterdag hebben we het gewoon weggegeven, toen verloren we eigenlijk van onszelf,” vindt Berkum-spits Johnsen Bacuna. “We moeten het dus nu bij Zutphen wél laten zien. Onze opdracht is heel duidelijk: winnen en doorgaan!”

Veilige haven

FC Zutphen heeft de laatste weken belangrijke punten gepakt en lijkt daardoor in veilige haven beland, al zijn er nog enkele punten nodig om ook de nacompetitie te ontlopen. Enkele weken geleden lieten de Zutphenaren zien dat ze zeker in eigen huis geen gemakkelijke prooi zijn, door ‘topper’ Bennekom met een 1-0 nederlaag naar huis te sturen.

Afgelopen week kwam Zutphen niet in actie, maar de zaterdag daarvóór werd door een 1-1 remise bij KHC een kostbaar punt in de wacht gesleept. Daar was wél het nodige geluk bij nodig, want de Kampenaren waren vanaf de start dominant en Zutphen was blij dat het met een achterstand van 1-0 de rust haalde. Na de hervatting kwam Zutphen er beter in en nadat Mark Bloemendaal eerst nog de lat had geraakt maakte de Zutphense topscorer na een uurtje de gelijkmaker. In de laatste minuut redde Zutphen-keeper Marijn Sangers met een geweldige actie een punt, dat aan het eind van de rit mogelijk beslissend is in de strijd om lijfsbehoud.

In november ging Zutphen bij Berkum met 3-0 onderuit in een duel waarin de Zwollenaren veel kansen onbenut lieten. Na een half uur zette Chris van der Meulen de thuisclub op 1-0 maar Berkum verzuimde lange tijd, mede door goed keeperswerk van Sangers, verder weg te lopen. Pas in de slotfase, toen Zutphen op jacht ging naar de gelijkmaker, ontstond er meer ruimte in de verdediging van de bezoekers en daar profiteerden Youp Kok en Chris van der Meulen van.

Koude douche

Afgelopen zaterdag kreeg Berkum in Doorwerth een koude douche, want na 21 duels liep de formatie van trainer Arno Hoekstra bij DUNO tegen het eerste verlies van dit seizoen op. Berkum kwam twee keer op voorsprong door goals van Marc van der Meulen en Mehran Ali Pour Asli, maar zag het fanatiek strijdende DUNO steeds langszij komen. Na een uur kwam Berkum met 3-2 achter en toen de Zwollenaren daarna de kansen op de gelijkmaker om zeep hielpen werd het in blessuretijd zelfs nog 4-2. “Een terechte nederlaag, maar we hebben hem wél zelf weggegeven,” constateerde een terecht ontevreden coach Hoekstra.

Berkum is na die nederlaag nog steeds koploper in 1D, maar de voorsprong op achtervolger WHC bedraagt nog maar één punt, dus verdere misstappen kunnen de Zwollenaren zich niet permitteren. De wedstrijd FC Zutphen-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jelle Besselsen uit Barneveld, die op Sportpark ’t Meijerink aan het Meijerinkpad 1 in Zutphen om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button