Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

Voorbeschouwing Excelsior – PEC Zwolle

Zwolle- Na de doordeweekse ontmoeting met Ajax staat voor PEC Zwolle zondag de derde wedstrijd in een week tijd op het programma. De Zwollenaren nemen het in Rotterdam op tegen directe concurrent Excelsior. Om 16.45 uur staan de ploegen tegenover elkaar in het Excelsior stadion.

De eerste wedstrijd dit seizoen pakte goed uit voor de Blauwvingers. In eigen stadion werd er met 2-0 gewonnen van de Rotterdammers. De doelpunten in die wedstrijd werden gemaakt door Mike van Duinen en Thomas Lam. De historie van deze uitwedstrijd is in het voordeel van de Zwollenaren. In de Eredivisie stonden de ploegen in Rotterdam elf keer tegenover elkaar. Van die elf wedstrijden won Zwolle vijf keer, werd het drie keer gelijk en driemaal bleven de punten bij de ploeg uit de Maasstad. De ruimste zege boekten de Blauwvingers in het seizoen 2014/2015. Het werd toen 0-5. Stef Nijland en Mustafa Saymak scoorden twee keer, ook Jesper Drost was trefzeker. Excelsior behaalde uit de laatste vijf wedstrijden vier punten. De enige overwinning in die reeks wedstrijden was thuis tegen FC Emmen. Voor beide ploegen is het een enorm belangrijke wedstrijd, Excelsior en PEC Zwolle staan namelijk gelijk in punten en strijden allebei voor lijfsbehoud. De Zwollenaren staan twee plaatsen boven de ploeg uit Rotterdam vanwege een beter doelsaldo.

De wedstrijd van afgelopen woensdag biedt in ieder geval perspectief. De ploeg van Jaap Stam verloor weliswaar (2-1) maar voetbalde bij vlagen beter dan Ajax. De wedstrijd in Amsterdam kwam voor Vito van Crooij duur te staan. De vleugelaanvaller en doelpuntenmaker werd bestraft met zijn tweede gele kaart en moet dus de wedstrijd van zondag aan zich voorbij laten gaan. In de Johan Cruijff Arena hield Stam, met het oog op zondag, enkele vaste krachten aan de kant. Dat onderstreept nog maar eens aan hoe belangrijk de aankomende wedstrijd is. De strijd om lijfsbehoud is sinds tijden niet zo spannend geweest. NAC Breda en De Graafschap hebben de minst goede papieren wat betreft rechtstreekse degradatie. Daarboven vrezen een heleboel clubs voor de zestiende plaats. FC Emmen staat met vijfentwintig punten momenteel op die stek, daarboven staan Excelsior, Fortuna Sittard en PEC Zwolle met allen zesentwintig punten. De verschillen zijn dus enorm klein waardoor elk puntje het verschil kan maken. Naast Excelsior en PEC Zwolle komen ook de andere concurrenten Fortuna Sittard en FC Emmen dit weekend tegen elkaar in actie.

Excelsior – PEC Zwolle staat zondag vanaf 16.45 uur onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder. Assistent-scheidsrechters zijn Johan Balder en Peter Janson. Official is Freek van Herk. VAR in Zeist is Edgar Bijl, die op zijn beurt weer wordt geassisteerd door Joost van Zuilen.

PEC Zwolle wordt zondag naar voren gedirigeerd door 400 meegereisde supporters. Dat betekent dat het uitvak volledig uitverkocht is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button