Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Voorbeschouwing Ajax – PEC Zwolle

Zwolle – Woensdagavond speelt PEC Zwolle de inhaalwedstrijd uit bij Ajax. In de Johan Cruijff Arena wordt de wedstrijd, die vanwege Europese verplichtingen van de Amsterdammers eerst van zondag 3 maart naar zaterdag 2 maart werd verzet en vervolgens werd doorgeschoven naar 13 maart, om half zeven in gang gezet.

PEC Zwolle speelde het voorbije weekend een meer dan verdienstelijke partij voetbal tegen AZ, de tegenstander van Ajax komend weekend. Voor eigen publiek schoot PEC Zwolle uit de startblokken. Dat het bij rust nog 0-0 stond kon met recht een tegenvaller genoemd worden. Mike van Duinen, Younes Namli, Kenneth Paal en Gustavo Hamer kregen de bal niet langs AZ-keeper Marco Bizot, die na rust zijn collega aan de overkant zag uitblinken. In de tweede helft was het namelijk AZ dat de lakens uitdeelde. Nu kregen Oussama Idrissi, Adam Maher, Calvin Stengs en Guus Til de kans om de nul van het scorebord te poetsen, maar Mickey van der Hart bleek eveneens niet te passeren. Zo pikte PEC Zwolle voor de tweede keer dit seizoen een punt mee tegen de Alkmaarders, na de eerdere 2-2 in Noord-Holland. Het puntje leverde bovendien een dertiende plaats op de ranglijst op, maar nog wel midden in de grote gevarenzone.

Ajax versloeg later die zondag Fortuna Sittard met 4-0. De Limburgers bleken geen partij voor de ploeg van Erik ten Hag, die ondanks de ruime zege nog steeds in de achtervolging zijn op PSV, dat in de strijd om de landstitel ook geen steekje liet vallen. Eerder dit seizoen in Zwolle wist Ajax met 1-4 te winnen. Zian Flemming stond aan de basis van de aansluitingstreffer, die overigens op naam kwam van Lasse Schöne. Nadat Flemming hard op doel kopte, was het de Deen die de bal via de lat over de eigen doellijn werkte.

Na Ajax – PEC Zwolle spelen de Zwollenaren op zondagmiddag de volgende wedstrijd alweer. Dan tegen directe concurrent Excelsior in Rotterdam.

Support

Mede door het opnieuw verplaatsen van de wedstrijd en het ongelukkige aanvangstijdstip voor een doordeweekse werkdag, kan de selectie van Jaap Stam logischerwijs niet rekenen op de massale support zoals doorgaans bij uitwedstrijden. Toch reizen 71 supporters de ploeg achterna.

Arbitrage

Allard Lindhout zal de wedstrijd woensdagavond leiden. Bijgestaan door assistent-scheidsrechters Roy de Nas en Patrick Langkamp. Rob Dieperink is official. In Zeist kijkt VAR Jeroen Manschot mee en Charl Schaap assisteert hem daarbij.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button