Nieuws uit ZwollePEC ZwolleVoorpagina

Voorbeschouwing ADO Den Haag – PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle trapt komend weekend een nieuwe speelronde in de Eredivisie af op bezoek bij ADO Den Haag. Beide ploegen willen zo snel als mogelijk weg uit de gevarenzone. De Zwollenaren willen dat doen met Mike van Duinen in de punt van de aanval, de Hagenaars met Tomáš Necid.

Daarmee zijn direct de twee namen genoemd van de spelers die hoog staan aangeschreven bij de achterban van de tegenstander. Necid bracht PEC Zwolle in twee periodes veel moois met als hoogtepunt toch wel de geslaagde Panenka in de strafschoppenserie van de halve finale van de beker uit bij FC Twente. Dat Mike van Duinen een kind van de club is bij ADO Den Haag, staat als een paal boven water. De 27-jarige aanvaller speelde er 127 officiële wedstrijden voor en kwam daarin 30 keer tot scoren. Necid kwam bij Zwolle tot 33 duels, maar haalde met 14 doelpunten wel een veel hoger gemiddelde.

De afgelopen weken lijkt Necid in vorm te zijn gekomen. Nadat de Tsjech in de eerste seizoenshelft vaak genoegen moest nemen met een plek op de bank en soms zelfs als derde keus bij de selectie zat, lijkt het tij nu gekeerd te zijn in het voordeel van de aanvaller. De teller staat nu op vier doelpunten waarvan drie uit de laatste twee wedstrijden. Tegen Heracles Almelo zorgde Necid hoogstpersoonlijk voor de 2-0 overwinning en in Emmen leek vorige week zijn doelpunt genoeg voor een 2-2 gelijkspel. Voormalig Zwolle-speler Anco Jansen maakte echter vlak voor tijd de 3-2, waardoor opponent FC Emmen met de punten aan de haal ging.

ADO Den Haag wil de dure misser vrijdag graag rechtzetten tegen PEC Zwolle, dat onder trainer/coach Jaap Stam deze jaargang nog niet verloor. Na zeges op Feyenoord (3-1), Heracles Almelo (0-2) en FC Utrecht (4-3) ging ook de vierde wedstrijd vorige week vrijdag op bezoek bij sc Heerenveen (1-1) niet verloren. Een prachtige reeks waar het elftal van Stam in het Cars Jeans stadion graag een vervolg aan geeft. Wint Zwolle, dan neemt het verder afstand van de onderste regionen en neemt het voor het eerst dit seizoen plaats in het linkerrijtje. ADO Den Haag, dat slechts één punt minder heeft, kan bij winst eveneens de sprong maken van de dertiende plek naar stek negen.

Joey Kooij, die dit seizoen ook al de wedstrijd VVV-Venlo – PEC Zwolle floot, heeft vrijdagavond vanaf 20.00 uur de leiding over ADO Den Haag – PEC Zwolle. Assistent-scheidsrechters zijn Rens Bluemink en Freek Vandeursen. Official is Luca Cantineau. In Zeist wordt de VAR gevormd door Jeroen Manschot en zijn assistent Richard Brondijk.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button