Nieuws uit ZwolleSport

Voorbeschouwen op PEC Zwolle – FC Groningen

Zwolle – PEC Zwolle is het nieuwe jaar begonnen met twee gelijke spelen in de Eredivisie. In de openingswedstrijd van 2020 werd na een waar spektakelstuk met 3-3 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. De Domstedelingen bogen een 2-1 achterstand snel om in een 2-3 voorsprong. PEC Zwolle-verdediger Yuta Nakayama maakte vlak voor tijd echter nog de gelijkmaker, waardoor de ploeg van trainer/coach John Stegeman een knap punt pakte. Afgelopen zondag speelden de Blauwvingers doelpuntloos gelijk tegen het dit seizoen sterk presterende Willem II.

FC Groningen is ook nog ongeslagen in 2020. In de eerste wedstrijd na de winterstop speelde de ploeg van trainer/coach Danny Buijs met 0-0 gelijk tegen FC Twente. In de vorige speelronde won FC Groningen verrassend van koploper Ajax. Kaj Sierhuis opende de score. Ramon Pascal Lundqvist maakte even na rust de tweede voor de noorderlingen. Donny van de Beek maakte nog wel de aansluitingstreffer voor Ajax, maar daar bleef het bij. Hierdoor staat FC Groningen op de achtste positie in de Eredivisie.

© Henrico van der Dussen

Vorig seizoen werd de wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen gespeeld in twee delen. Door hevig onweer dat uitbrak tijdens de wedstrijd moest die worden gestaakt. In de 56steminuut had FC Groningen op dat moment een 1-2 voorsprong in handen. Op maandagavond werd de wedstrijd uitgespeeld. PEC Zwolle draaide in de tweede helft de wedstrijd helemaal om. Door doelpunten van Lennart Thy en Bram van Polen bleven de drie punten in het MAC3PARK stadion.

Eerder dit seizoen, in september van vorig jaar, ging PEC Zwolle onderuit op bezoek in het Hitachi Capital Mobility stadion. Ramon Pascal Lundqvist opende in de eerste helft de score voor de noorderlingen. Met een droge knal verschalkte hij doelman Xavier Mous. Een klein kwartier na het fluitsignaal voor het begin van de tweede helft scoorde Ajdin Hrustic de 2-0.

PEC Zwolle kan zaterdag tegen FC Groningen niet beschikken over Thomas Lam en Kenneth Paal. Eerstgenoemde kreeg in de wedstrijd tegen Willem II een directe rode kaart na het neerhalen van de doorgebroken Ché Nunnely. Paal ontving in Tilburg zijn vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor hij ook één wedstrijd toe zal moeten kijken. Bij PEC Zwolle staat verder alleen Rick Dekker op scherp. Bij een volgende gele kaart zal de middenvelder voor een duel geschorst zijn.

Arbitrage

De wedstrijd van zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Hij zal worden geassisteerd door assistent-scheidsrechters Roy de Nas en Michael Ossewijer. Official is Clay Ruperti. De VAR is Christiaan Bax, die op zijn beurt geassisteerd wordt door Ralf van Vlokhoven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button