Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Voorbereidingen Scania Zwolse Halve Marathon in volle gang

Zwolle – Het is moeilijk voor te stellen met het terras van Stadscafé Blij nog onder de finish boog. Maar zaterdagavond staat het hier vol enthousiast publiek die de maar liefst 8.500 hardlopers gaan aanmoedigen tijdens de Scania Zwolse Halve Marathon.

Voorzitter Teun Bouwhuis zat vanmiddag rond twee uur ogenschijnlijk rustig op de tribune op de Grote Markt. Even alles laten bezinken leek het. Spannend vindt hij het nog steeds. ‘Een beetje zenuwachtig ben ik altijd wel’. Toch maakt hij het vanavond als voorzitter samen het bestuur de de vele vrijwilligers weer waar.  Voor de 16e keer. Het begon als een klein sportevenement. Anno 2016 is het één van de mooiste halve marathons in Nederland. Door de prachtige Zwolse binnenstad waar de muziek en de toeschouwers, de hardlopers absoluut naar de eindstreep kunnen juichen.

Naast voorzitter Bouwhuis zit de man van RTV Oost die het logistieke gebeuren van de live TV uitzending van vanavond oppakt. Een bijzonder evenement. ‘De enige waar we een helikopter inzetten. En twee mobiele camera’s en ook nog 2 op vaste plaatsen voor- en achter de finish’. De krappe planning maakt het wel lastig. ‘Ik heb wel eens gevraagd of de markt niet gewoon om drie uur kon ophouden zodat we alvast konden opbouwen. Maar dat zit er hier in Zwolle niet in. De markt is de markt in Zwolle. Daar moet je afblijven’. Dus moet er vanaf 5 uur doorgepakt worden om alles voor elkaar te krijgen.

Vanavond vanaf kwart over zeven start eerst de Wavin 4 Engelse Mijl. Het startschot voor de Scania Zwolse Halve Marathon is om kwart over acht. De dames spurten exact 8 minuten eerder weg. Een uurtje later, zo rond kwart over negen zal de winnaar over de finishlijn gaan.

26989497284_202b2f8d98_z

 

parcours halve marathon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button