EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Voor duizenden euro’s aan vuurwerk over de toonbank

Zwolle – Het is een drukke periode voor de vuurwerkverkopers. Eén van de punten die vanochtend vroeg alweer voor de tweede dag open ging is De Vuurwerkbaron op de Marslanden. Eén keer per jaar wordt het pand aan de Telfordstraat 28 in Zwolle omgetoverd tot een waar vuurwerk walhalla.

Naast het traditionele vuurwerk heeft ‘De baron’ veel zogenaamd compound vuurwerk. Boxen die minutenlang mooi siervuurwerk geven nadat het eenmaal is aangestoken. Een trend die al enkele jaren geleden is ingezet maar steeds groter wordt. “Je ziet heel veel gezinnen of buurmannen die samen vuurwerk kopen. En daarmee zie je dat de boxen weer wat groter worden.”, aldus eigenaar Bas Potjes van de vuurwerkwinkel.

Wekenlang zijn Potjes en zijn team bezig geweest met de voorbereidingen om de pop-up winkel weer te vullen. De loop zit er aardig in. “Wij hebben net voor 160 euro gekocht”, vertellen twee jongens in de zaak. “Behoorlijk meer dan vorig jaar”. Het geld ging voor deze klanten op aan potten, knal- en siervuurwerk. Twee meiden hebben naar eigen zeggen iets minder dan in 2018: ” Vorig jaar hadden we heel veel over en dat is zonde. Nu doen we het zonder vrienden erbij en ben ik alleen met mijn ouders”. Toch hebben ze een tas vol met rotjes, vuurpijlen en siervuurwerk.

Voor de vuurwerkverkopers gaat het nog een volle dag door morgen. Oudjaarsdag gaat voor Potjes de deur om zeven uur ’s ochtends open. Om vijf uur ’s middags gaat het laatste vuurwerk over de toonbank.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Bekijk ook
Close
Back to top button