112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Voor deze branden rukte de brandweer uit tijdens oudjaar

Zwolle – De Brandweer Zwolle is tijdens de jaarwisseling 14 keer uitgerukt voor brandmeldingen. Het waren vooral afvalbrandjes en containers maar ook 5 brandjes bij woningen waaronder een schuurbrand en een brand bij een flatwoning.

Buitenbrandjes

Aan het begin van oudjaarsavond stond er aan de Hertsenbergweg bij Hotel Mercure een stukje berm in de brand. Ook later op de avond aan de Stokmeesterlaan , de Tichelmeesterlaan en de Van Maanenwaare in Zwolle Zuid en in Dieze aan de Govert Flinckstraat was het raak met buitenbrandjes.

In Stadshagen aan de Puntkroos moest een container het ontgelden en ook aan de Klooienberglaan in Holtenbroek stond een container in de fik.

Woningen

Vanuit de Geleen (Aa-Landen), Heerkensmarke (Zwolle Zuid) en de Thoden van Velzenstraat (Assendorp) kwamen meldingen binnen van woningenbranden.

Wasdroger

Aan de Schellerbergweg 11 in Zwolle ging oudejaarsavond een schuurtje in de brand. Het gebeurde zo rond half zeven in de avond. De brandweer wist de brand snel te blussen.

De oorzaak van de brand was vermoedelijk de wasdroger die in het schuurtje stond.

65 keer uitgerukt in totale Veiligheidsregio IJsselland

De brandweer van de Veiligheidsregio IJsselland kan terugkijken op een jaarwisseling die rustig en in goede sfeer is verlopen. Brandweer IJsselland kwam tijdens Oud en Nieuw in de totale Veiligheidsregio IJsselland vijfenzestig keer in actie vanuit de verschillende posten. Een lichte stijging ten opzichte van 2018. Toen rukte de brandweer 62 keer uit.

‘De sfeer op straat was overal goed’

Van het totaal aantal meldingen waren er 56 brand gerelateerd. Het waren vooral container- en afvalbrandjes die geblust moesten worden. Verspreid over de regio rukte de brandweer daarvoor 26 keer uit. De sfeer op straat was overal goed. In IJsselland zijn er geen meldingen geweest van agressie of geweld tegen brandweermedewerkers.

Tuinmeubilair

Aan de Hornstraat in Dieze-Oost in Zwolle is brand uitgebroken bij een flatwoning. Het gaat om een appartement op de begane grond. De brandweer kreeg de melding door als een buitenbrand.

Ter plaatse bleek het te gaan om tuinmeubilair dat in de brand stond. Door de brand was het raam van de woning en de ingang naar de keuken helemaal zwartgeblakerd. De brandweer heeft de woning, die vol met rook stond, gelucht met een ventilator. De ambulance was ter plaatse.

Gerelateerde artikelen

Back to top button