112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Voor deze branden rukte de brandweer uit tijdens oudjaar in Zwolle

Zwolle –  De Brandweer Zwolle is tijdens de jaarwisseling tweeëntwintig keer uitgerukt voor brandmeldingen. Het waren vooral afvalbrandjes maar ook een uitslaande schuurbrand aan het begin van oudejaarsavond.

Zwolle Zuid

De brandweer moest verschillende keren uitrukken op de laatste dag van het jaar tussen 08.00 uur en middernacht.

De ploeg van Post Zuid aan de Marsweg rukte uit voor in totaal 4 buitenbrandjes in Zwolle Zuid.  Ze kwamen in actie aan de Westenbergmate, de Ministerlaan, de Van Yrtebelt en de Van Limburg Stirumware.

Westenholte, Stadshagen, Holtenbroek en Diezerpoort

De brandweerlieden van Post Noord aan de Middelweg hadden een drukkere laatste werkdag van het jaar. Zij moesten overdag aan de bak bij een buitenbrandje bij basisschool De Morgenster aan het Korianderplein in Westenholte. ’s Avonds was het weer raak op het Korianderplein bij basisschool De Morgenster. De brandweer van Hattem heeft toen het buitenbrandje geblust.  Post Noord deed ook in Westenholte een nacontrole van een  brandje in een schuur aan de Bouwkamplaan. Deze was al door  de bewoner geblust. In de Koperslagerstraat in Stadshagen moest de brandweerploeg ook aan de slag voor een buitenbrandje.

Op oudejaarsavond blusten ze ook nog buitenbranden aan de Buxtehudestraat in Holtenbroek, een buitenbrand aan de Esdoornstraat en een autobrand aan de Sint Michaelstraat, beiden in de wijk Diezerpoort. Het allerlaatste brandje van het jaar werd ook door post Noord geblust, een afvalbrand aan de Sportlaan in Stadshagen.

Schuurbrand in Kamperpoort

Meer schade was er bij een  schuurbrand aan de Kleine Baan in de wijk Kamperpoort. Niet alleen beide posten van Zwolle moesten hiervoor uitrukken, ook de brandweerkorpsen van Kampen, Hattem en Wezep werden hiervoor opgeroepen. De brand is geblust maar de schuur moest als verloren worden beschouwd.

Uitslaande schuurbrand Korte Baan

Oudjaarsnacht

De brandweerposten kwamen Nieuwjaarsnacht tussen 00.00 en 08.00 uur ook nog diverse malen in actie.

Het blusvoertuig van Post Zuid rukte vier maal uit voor buitenbrandjes. Het betrof brandmeldingen in de Zuiderkerkstraat, de Stickerbelt, de Frankhuizerallee en de Staatssecretarislaan.

Buitenbrandje Sassenstraat

De tankautospuit van Post Noord ging ook vier maal de straat op voor buitenbrandjes. Zij moesten precies om half één naar het eerste Zwolse brandje van 2019 in de Sassenstraat. Vervolgens blusten ze nog buitenbrandjes op hoek van de Noord met de Botlek, op de hoek van de Rembrandtlaan met de Holtenbroekerweg en de Geert Grootestraat.

Brandweer Hattem kwam ook één keer naar Zwolle om een buitenbrand te blussen aan de Diasporalaan. De beide Zwolse blusvoertuigen waren op dat moment al uitgerukt.

Buitenbrand Zuiderkerkstraat

Regionaal

Brandweer IJsselland kwam in de nacht van Oud en Nieuw tussen 00.00 en 08.00 éénenzeventig keer in actie vanuit de 34 posten. Een lichte stijging ten opzichte van 2018 volgens de woordvoerder van de Veiligheidsregio. Toen rukte de brandweer tweeënzestig keer uit.

Van het totaal aantal meldingen waren er 53 brand gerelateerd. Het waren vooral afval- en containerbrandjes die geblust moesten worden. Verspreid over de regio rukte de brandweer daarvoor zevenendertig keer uit.

Geen geweld tegen brandweermedewerkers

In Zwolle en de rest van Veiligheidsregio IJsselland zijn er geen meldingen geweest van agressie of geweld tegen brandweermedewerkers.

Gerelateerde artikelen

Back to top button