Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Volop waterpret bij de Milligerplas

Zwolle – Eén en al vertier op een belangrijke, recreatieve plek voor Stadshagen, Zwolle en omgeving: de Milligerplas. Een plek die zowel voor Zwollenaren als voor dier en natuur het hele jaar door een bijzondere plek is. Een plek in ontwikkeling, want de gemeente Zwolle gaat bij de Milligerplas een bijzondere waterspeelplek maken, met toestellen in en bij het water. Geschikt voor jong en oud, om te spelen en sporten.

Om de kinderen uit de omgeving ook echt het gevoel te geven dat het hún speelplaats wordt, mochten kinderen uit diverse leeftijden van verschillende scholen uit 3 ontwerpen één winnend ontwerp kiezen. En dat ontwerp wordt nu werkelijkheid.

Toegankelijk voor jong en oud

In 3 stappen wordt nu gewerkt aan het aanleggen van deze waterspeelplek. De eerste stap – het aanleggen van de waterspeeltoestellen in het water en aan de kant – is inmiddels afgerond. Misschien hebben jouw kinderen deze toestellen al uitgeprobeerd?

De volgende stap gaat over het aanleggen van het tweede gedeelte van de speelplek, waar je samen kunt spelen met zand en water. Ook leggen we dan een betonpad aan. Op die manier kan iedereen de speelplek goed bereiken, bijvoorbeeld met een kinderwagen of rolstoel. Deze werkzaamheden staan gepland nog vóór de zomer.

De derde stap moet ervoor zorgen dat de waterplas voor iedereen toegankelijk wordt. Dat betekent dat we het betonpad willen doortrekken het water in. Daarom zijn we momenteel in gesprek met Toegankelijk Zwolle om te onderzoeken of en hoe we de waterplas toegankelijk kunnen krijgen voor mensen slecht ter been of in een rolstoel. De haalbaarheid en de technische mogelijkheden worden bekeken. De planning van deze werkzaamheden is dus nog niet bekend.

Via de website www.stadshagen.nl houdt men je op de hoogte van de vorderingen van dit project.

Gerelateerde artikelen

Back to top button