Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum bekert tegen Hellendoorn

Zwolle – Berkum speelt dinsdag, enkele dagen dus na het teleurstellende en onverdiende competitieverlies bij Genemuiden, op eigen terrein in de eerste ronde van de strijd om de Districtsbeker Oost tegen VV Hellendoorn.

Hellendoorn degradeerde vorig seizoen via de nacompetitie uit de 2e Klasse en komt dit seizoen uit in de oostelijke 3e Klasse D van het zaterdagvoetbal. De ploeg van trainer Edwin Duim, in het verleden actief als speler én lid van de technische staf van Berkum, draait daar mee in de middenmoot.

Thuis verloren

De afgelopen weken zette Hellendoorn een redelijke serie neer met twee overwinningen en één remise, maar afgelopen zaterdag werd er thuis met 1-3 verloren van directe concurrent Mariënberg. Daardoor staat Hellendoorn nu achtste, met 10 punten uit zes duels. In dit stadium van de competitie is de ploeg daarmee nog niet kansloos wat betreft een terugkeer naar de 2e Klasse, de achterstand op de koploper bedraagt acht punten, maar dan moet er wel het één en ander veranderen.

Teleurstellend

Hoofdklasser Berkum heeft een frustrerende competitieronde achter de rug, want de Zwollenaren verloren afgelopen zaterdag onverdiend met 3-2 bij SC Genemuiden. Berkum kwam daar al snel op een 0-1 voorsprong toen Johnsen Bacuna het tegenstander Dirk Muis zo lastig maakte dat die de bal in eigen doel werkte. Genemuiden kwam snel gelijk toen scheidsrechter Paarhuis een penalty gaf wegens hands en nog voor rust maakte de thuisclub, tegen de veldverhouding in, de 2-1. Daar bleek het, ondanks een overwicht van Berkum, lang bij te blijven totdat Jeroen van Brummen vijf minuten voor tijd de gelijkmaker binnen werkte. Een verdiend punt leek daarmee binnen voor de Zwollenaren totdat Genemuiden diep in blessuretijd een penalty cadeau kreeg. Een schot op de borst van Dennis Horstman werd door Paarhuis als hands beoordeeld en dat leverde Horstman bovendien een rode kaart op. Genemuiden benutte de onterecht gegeven strafschop en trok zo de winst op de valreep naar zich toe. Dat betekende voor Berkum bovendien de tweede keer in de laatste twee duels dat er diep in blessuretijd punten verloren gingen.

Voor Berkum dus alle reden om nu wat recht te zetten. Daar speelt nog bij mee dat de Zwollenaren zich vorig jaar blameerden door in de eerste bekerronde op eigen terrein met 1-2 te verliezen van VSCO ’61, toen nog een derdeklasser. Dat betekende toen de enige sportieve smet op een verder uiterst succesvol seizoen. Zoiets kan Berkum zich niet weer permitteren en tegen Hellendoorn moet er dus voor elke meter worden gestreden.

De bekerwedstrijd Berkum-Hellendoorn op Sportpark De Vegtlust begint dinsdag om 20.00 uur en zal worden geleid door scheidsrechter Jan Klein Ganseij uit Nijverdal.