Nieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Volgende week met RRReis bus of Arriva / Keolis trein? Dit moet je weten over de stakingen

Zwolle – Komende week wordt er gestaakt door buschauffeurs en treinmachinisten. In dit artikel lees je alles over de laatste ontwikkelingen .

Keolis

De vakbonden CNV, FNV en VVMC hebben landelijke acties aangekondigd in het streekvervoer. Van maandag 6 t/m vrijdag 10 februari wordt er door een deel van de buschauffeurs en machinisten van Keolis gestaakt. De vervoerder weet nog niet wat de precieze gevolgen van de staking zijn, maar ze verwachten dat jouw bus of trein niet rijdt. Daarom adviseren ze je om tijdens de staking ander vervoer te zoeken. Voor onze regio gaat het om het treinvervoer op de trajecten Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen.

Zwolle-Enschede (RS23/IC23) en Zwolle-Kampen (RS22) / Kamperlijntje

Keolis weet  pas op de dag van de staking zelf wat de precieze gevolgen van de staking zijn. Dan horen zij namelijk welke machinisten deelnemen aan de staking en welke niet. : Hou er rekening mee dat jouw trein niet rijdt. We adviseren je om tijdens de staking ander vervoer te zoeken.” meldt Keolis.

Keolis trein

Arriva Vechtdallijn

De vakbonden kondigen een landelijke staking aan voor 6 tot en met 10 februari 2023. Houd rekening met verstoringen en uitval als je reist met de bus en trein. Vervoerder Arriva raadt je aan met alternatief vervoer te reizen. Op de dag zelf wordt pas duidelijk wat de gevolgen zijn voor reizigers en de dienstregeling. Dit komt omdat de leden van de vakbonden zich pas staakbereid melden voor hun dienst start en Ariva dan pas de dienstregeling kunnen invullen. In ons gebied gaat het om de Vechtdallijn die tussen Zwolle en Emmen rijdt.

RRReis

Op alle stakingsdagen rijden er (veel) minder bussen dan normaal. Hoeveel bussen er wel of niet rijden, weet vervoerder RRReis/EBS pas op de dag zelf. “We adviseren je om te kiezen voor ander vervoer. Of om thuis te werken als dat kan. Houd er in elk geval rekening mee dat bussen uit kunnen vallen.” meldt RRReis. “Op de stakingsdag vind je meer informatie op onze RRReis website. Actuele reisinformatie vind je ook op de digitale borden bij de haltes en in de reisplanners (zoals 9292).”

Salland / Veluwe Noord (EBS)

In het RRReis gebied Salland/Veluwe Noord rijden in ieder geval wel:

De buurtbussen (501 t/m 519, 523, 563, 568, 590, 591, 592, 597, 598 en 599)
De scholierenlijnen (602, 604, 609, 620, 629, 640, 650 t/m 654, 657 t/m 660, 664, 668, 669, 676, 685, 686 en 687)
reserveerRRReis

Voor de overige lijnen is het advies: check voor vertrek deze website.

Gerelateerde artikelen

Back to top button