Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Vogels tellen in je tuin of bij Schellerhoeve

17 & 18 januari 2015

Het derde weekend van januari staat bol van de tuinvogels! Vogelbescherming Nederland organiseert dan, in samenwerking met Sovon Vogelonderzoek Nederland, de Nationale Tuinvogeltelling: het grootste natuuronderzoek van Nederland. Tel in het weekend van 17 en 18 januari een half uur de vogels in uw tuin en geef het door aan Vogelbescherming op www.tuinvogeltelling.nl. Op die manier leert u de vogels in de achtertuin kennen én helpt u mee aan het grootste citizen science project van Nederland. Woon je in Zwolle en hebt je geen tuin? Geen probleem! Je kunt gezamenlijk op zaterdag 17 januari tellen in de wijkboerderij De Schellerhoeve.

Houdt u van vogels in de tuin? Doe dan mee aan de Nationale Tuinvogeltelling 2014. Iedereen met een tuin of balkon kan meedoen, zowel kinderen als volwassenen. Tel een half uur lang alle vogels die u ziet en geef de resultaten door op www.tuinvogeltelling.nl. Vogelbescherming Nederland stelt aan hand van deze resultaten de Nationale Tuinvogel Top-10 op.

Het is niet nodig om alle vogels te kennen. Vogelbescherming helpt een handje met de speciale website www.tuinvogeltelling.nl en met de gratis te downloaden app Tuinvogels. Hier staan de verschillende soorten tuinvogels omschreven, met afbeelding en met geluid. Vogelbescherming is het hele weekend bereikbaar van 9 tot 17 uur voor alle vragen over de Nationale Tuinvogeltelling en tuinvogels. Deelnemers kunnen bellen met 030-6937700 of mailen naar info@vogelbescherming.nl.

Voorinschrijving

Ook dit jaar kunnen deelnemers zich al vanaf 1 november aanmelden. Wie zich van tevoren inschrijft, ontvangt in aanloop naar de Tuinvogeltelling handige tuinvogeltips voor de herkenning van vogels en leuke vogelquizjes in de mail. Daarnaast krijgen voorinschrijvers korting op tuinvogelproducten in de webshop van Vogelbescherming.

Zwolle

Vorig jaar namen in Zwolle bijna 400 gezinnen deel aan de landelijke telling. De Stichting Avifauna Zwolle www.avifaunazwolle.nl heeft in 2014 diverse activiteiten georganiseerd rond stadvogels en heeft goede hoop dat dit jaar nog meer mensen zullen meedoen aan de tellingen in Zwolle.

 

Schellerhoeve

Omdat mogelijk niet iedereen beschikt over een tuin of wel eens wil zien hoe zo’n telling in zijn werk gaat organiseert de Stichting Avifauna Zwolle een openbare telling bij de wijkboerderij De Schellerhoeve in Zwolle Zuid http://www.traverswelzijn.nl/214-Algemeen.html

Op zaterdag 17 januari zullen vrijwilligers van de Stichting tussen 9 en 12 uur vogels gaan tellen en vragen beantwoorden. Bezoekers worden ook in staat gesteld door een telescoop naar vogels te kijken. Voor vragen over de tellingen in Zwolle kunt u terecht bij info@avifaunazwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button