KabelkrantKunst & CultuurLevensbeschouwingNieuws uit Zwolle

Vrijheidscolleges Hedy d’Ancona en Iven Cudogham in Stadkamer

Zwolle – Net als in de rest van het land staat ook Zwolle op 5 mei in het teken van Bevrijdingsdag. Voorafgaand aan die dag vinden in Overijssel verschillende Vrijheidscolleges plaats. Oud-politica Hedy d’Ancona en acteur Iven Cudogham gaan op respectievelijk 18 en 29 april in de Stadkamer in Zwolle in gesprek over het belang van vrijheid. Beide Vrijheidscolleges zijn onderdeel van Bevrijdingsfestival Overijssel en zijn gratis toegankelijk. Kaarten zijn te reserveren via www.stadkamer.nl.

In haar Vrijheidscollege gaat d’Ancona in op de rechten die vrouwen door de jaren heen hebben gekregen en hoe we die nog steeds moeten blijven beschermen. Cudogham geeft een interactief Vrijheidscollege over hoe je wordt wie je bent en hoe je de vrijheid vindt om uit verschillende culturen te putten.

Over Hedy d’Ancona

Hedy d’Ancona (1937) was politica voor de Partij van de Arbeid. Ze werkte bij de VARA, was universitair onderzoeker en leidde vanaf 1975 een bureau op het gebied van beleidsonderzoek. Ook was zij politiek actief als Eerste Kamerlid en werd bekend als oprichtster van Man-Vrouw-Maatschappij en redactrice van Opzij. Ze was staatssecretaris van emancipatie, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Cultuur en tien jaar lid van het Europees Parlement. En zij schreef meerdere boeken waarin zij de voors en tegens van ouderdom belichtte.

Over Iven Cudogham

Iven Cudogham (1977) is acteur en presentator. Daarnaast is hij schrijver van prentenboeken over de slimme spin Anansi, waarvan ook een serie en een bioscoopfilm gemaakt is. Hij is geboren in Paramaribo in Suriname en woont sinds zijn derde levensjaar in Nederland. Ook gunt hij het iedereen om zijn hart te volgen en zet zich in voor deze vrijheid.

Praktische informatie

Het Vrijheidscollege van Hedy d’Ancona vindt plaats op donderdag 18 april in Stadkamer Zwolle van 19.30 uur tot 21.00 uur. Het Vrijheidscollege van Iven Cudogham vindt plaats op maandag 29 april, eveneens in Stadkamer Zwolle, van 13.00 uur tot 14.00 uur. De toegang is gratis. Tickets zijn verkrijgbaar via de website www.stadkamer.nl.

Over Stichting Vrijheidscolleges

Stichting Vrijheidscolleges maakt sinds 2013 programma’s over leven in oorlog en conflict, democratie en rechtstaat. Zij koppelt dit met bekende sprekers aan actuele thema’s die een jong en divers publiek aanspreken. Stichting Vrijheidscolleges strijkt jaarlijks op locaties in het hele land, zoals theaters, bibliotheken en festivals. Jaarlijks organiseert Stichting Vrijheidscolleges meer dan 50 programma’s, waarmee gemiddeld 10 duizend mensen worden bereikt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button