BouwNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Video UPDATE – Voetgangersbrug over het spoor moet eind 2024 klaar zijn

Zwolle – De nieuwe voetgangersbrug bij het station komt steeds dichterbij. De gemeente Zwolle, de aannemer Dura Vermeer en ProRail onthulden woensdagochtend symbolisch een bouwdoek op de plek waar de brug komt. Najaar 2023 wordt gestart met de bouw. Eind 2024, begin 2025 moeten de eerste voetgangers over de brug kunnen lopen.

Gerdien Rots, wethouder Spoorzone, Danou Veenhof, regiodirecteur Noord-Oost bij ProRail, en André van der Vegt, directeur bij Dura Vermeer, markeren het begin van de samenwerking voor deze bijzondere brug in Zwolle.

De nieuwe brug wordt gemaakt van duurzaam Europees hout gebouwd. Er komt volop groen, er zijn bankjes en er is zelfs plek voor een kunstwerk met water. De brug is een échte opgetilde straat. Nergens anders in Nederland is nog zo’n duurzame ‘straat’ over het spoor gemaakt. In de toekomst is station Zwolle het groenste station van Nederland. Met de bouw van deze unieke brug komt die ambitie weer een stap dichterbij.

 

Passerelle is een opgetilde straat

De kracht zit in de ruimte óp de passerelle, als een ultieme straat van de stad. De S-vorm van ruim 130 meter lang en 10 meter breed versterkt deze speciale beleving. In de plannen staat het gebruik en de beleving van Zwollenaren, bezoekers en reizigers voorop. Uit historie blijkt dat 100 jaar geleden op dezelfde plek als nu, ook een ‘passerelle’ was.

Als wandelaar kun je straks via verschillende paden over deze brug. Heb je haast dan neem je als de snelle route om naar je bus of je werk- leerplek te lopen. Maar heb je meer tijd of wil je afspreken met iemand, dan zijn er ook fijne plekken waar je lekker kunt zitten of uit te kijken over het spoor. De brug wordt open en overzichtelijk ingericht en er komt goede verlichting voor de in de avond en nacht. Net als bij een echte straat.

 

Verbinding binnenstad met nieuwe stadsdeel de Spoorzone

De passerelle brengt twee werelden bij elkaar. De 19e eeuwse stad met singels, een parkachtig Stationsplein en monumentale bomen. En de zuidzijde van het station waar zich de nieuwe stad ontwikkelt met bedrijven, onderwijs, cultuur en in de toekomst ook meer woningen. Zo slaat de passerelle niet alleen een letterlijke brug tussen twee gebieden.

Zonder ov-kaart

Met deze nieuwe verbinding kunnen bezoekers, zonder ov-kaart, van de ene naar de andere kant van het centrumgebied. Zo is het spoor straks niet langer een barrière, maar een uitnodiging om het Zwolse centrum te ontdekken. De loopbrug het is ook een onmisbaar onderdeel van het Engelenpad. Dit pad is de route die de binnenstad, via de Spoorzone verbindt met de IJssel.

Duurzame ‘straat’ De nieuwe brug over het spoor wordt een opgetilde straat. Hij wordt 10 meter breed en zo’n 7,5 meter hoog. De brug wordt gemaakt van duurzame materialen zoals hout. En dat maakt het ontwerp extra uniek. In bijvoorbeeld Scandinavië en landen als Duitsland en Oostenrijk wordt al veel met hout gebouwd. En nu ook in Zwolle. Bouwen met hout doet de uitstoot van CO2 met ruim 70 % dalen tegenover het gebruik van staal. Bovendien kunnen houten gebouwen een hoeveelheid CO2 opslaan, die tijdens de groei van de bomen uit de atmosfeer is gehaald. In feite zijn bomen opslagplaatsen voor CO2. Gebruik je hout om te bouwen, dan blijft de CO2 gebonden aan het hout en komt het dus niet vrij.

 

Dit is de plek waar de nieuwe brug over het spoor komt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button