Voorpagina

Voetballen: Eindelijk mag het weer

Ook WVF hervat trainingen bij de jeugd


Zwolle – “Zowel de meeste jeugdleden als hun ouders konden niet wachten. En ook onze vrijwilligers staan te springen om eindelijk weer aan de slag te gaan,” zo vertelt Eelke Pruim, bestuurslid bij WVF. Vorige week kondigde het kabinet aan dat in stapjes de jeugd weer mocht gaan sporten in georganiseerd verband. Om te beginnen de kinderen tot 12 jaar, zij mogen gewoon weer trainen en onderlinge potjes spelen. De iets oudere jeugd (13 tot 18 jaar) mag ook weer sporten maar zij moeten nog wel 1,5 meter afstand houden.

Het bestuur van WVF hield – in overleg met Sportservice Zwolle – een inventarisatie onder de vrijwilligers, jeugdleden en ouders. “De bijna 60 teams gaven bijna unaniem aan om weer aan de slag te willen. Vanaf morgen (woensdag) gaan we de trainingen dan ook weer hervatten.”
Eelke Pruim vertelde in Studio Stadkamer op Radio Focus dat de leden en hun ouders op teamniveau benaderd zijn. “Slechts twee teams gaven aan geen interesse te hebben in het oppakken van de activiteiten op dit ogenblik. En daarnaast hebben we van een klein aantal teams nog geen reactie gehad. “Natuurlijk kan het zo zijn dat individuele leden en/of hun ouders er nog niet aan toe zijn. Daar houden we natuurlijk rekening mee.”

Er is helemaal geen competitie meer. Dus het gaat straks vooral om het spelplezier en het weer lekker bezig zijn. Eelke Pruim, bestuurder bij WVF

Niet-leden

Het kabinet deed vorige week ook een oproep aan de verenigingen om niet-leden toe te laten op de trainingen. “We hebben ons in eerste instantie vooral gericht op de organisatie van de trainingen. Zo hebben we wat meer tijden zitten tussen de diverse activiteiten en hebben we de trainingen wat anders verdeeld over de beschikbare velden. Op die manier voorkomen we dat er toch weer teveel mensen tegelijk op een kleine ruimte moeten zijn,” aldus Pruim. “Niet-leden zijn natuurlijk waar mogelijk ook welkom. Maar dat was altijd al zo. Als het kan kunnen de jongens en meiden gewoon meespelen.”

Het is nu nog stil op het sportpark van WVF. Maar vanaf woensdag worden de jeugdtrainingen weer opgestart. ©RTV Focus
Dit bord mag straks eindelijk weer van de hekken af.
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.
Back to top button