Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal – WVF toont karakter en neemt punt mee uit Vroomshoop

Het was de slechtste eerste helft die we dit seizoen van WVF hebben gezien vanmiddag in Vroomshoop tegen de plaatselijke boys. Niks lukte in de eerste helft. Het leek wel of alle spelers vanmiddag van WVF ruzie met de bal hadden, geen pass kwam aan, het middenveld werd uit handen gegeven, het tempo was veel te laag en er werd geen duel gewonnen.

WVF startte zonder de geblesseerde aanvoerder Rob Meijerink, maar wel met ‘ good old ‘ Peter van de Streek in de spits. De wedstrijd begon van beide kanten tam, er ging veel mis en dan vooral aan WVF kant. Toch was het de thuisclub die de eerste mogelijkheid direct in een doelpunt omzette. Na weer knullig balverlies was het Hutten die een vrije doorgang kreeg naar het WVF doel en met een bekeken schot Vroomshoopse Boys op een 1-0 voorsprong bracht. WVF kon hier maar weinig tegenover brengen, het gaf het middenveld volledig uit handen en bleef volharden in veelvuldig balverlies, won geen enkel duel en elke tweede bal was voor de thuisploeg. Het kwam in deze eerste helft welgeteld tot slechts een doelpoging. Het mocht dan ook blij zijn dat de thuisclub onzorgvuldig met de kansen omging, want deze waren er volop voor Vroomshoopse Boys. Zo schoot Smedema na een niet te missen kans geboden door de beste man aan de zijde van de thuisclub Heideman voorlangs het WVF doel. Redde Mike te Wiele knap op een schot van Smedema en schoot Heideman in kansrijke positie naast het doel van WVF.

In de tweede helft zagen de toeschouwers een totaal andere wedstrijd. Was de eerste helft tam, de tweede helft werd levendig en hierin gebeurde van alles. Trainer Freddy Smit had twee wissels toegebracht. Romana Luhukay verving Muhittin Yukselen en Karwan Mehrabi verving Sander Bolt, die de laatste weken juist goed in vorm was, maar vandaag een complete off Day had. Dion Reijnen schoof door naar het middenveld en dat gaf WVF meer power. Het kwam dan ook al snel op 1-1. Uit een fraai genomen hoekschop van Richard Bouwmeester zorgde Jorben Nieuwenhuis voor de gelijkmaker. Even leek WVF door te drukken, het kreeg meer grip op de wedstrijd, kreeg meer balbezit, hanteerde een hoger tempo en het creëerde kansen. Toch was het vroomshoopse Boys dat weer op voorsprong kwam. Het was wederom de gevaarlijke Heideman die vanaf rechts de bal panklaar neerlegde voor de Jong en deze zorgde met een bekeken schuiver voor de 2-1. Vijf minuten later vergrootte de thuisclub de voorsprong zelfs naar 3-1. Het was de Jong die uit een vrije trap scoorde. De wedstrijd leek beslist, maar WVF toonde karakter. Het ging achter een op een spelen en daardoor schoof Jesse Betaze door. Dat laatste bleek een gouden greep. Nadat eerst Peter van de Streek zijn inzet nog over het doel van Vroomshoopse Boys zag verdwijnen, was het Jesse Betaze die in de 72e minuut voor de aansluitingstreffer zorgde en daarmee zijn ploeg in de wedstrijd hield 3-2.

WVF ging nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker en deze kwam er ook. Nadat eerst Vroomshoopse Boys twee goede kansen, Een niet te missen voorzet van Heideman werd door de Jong toch naast het WVF doel geschoten en een snoeiharde kopbal uit een vrije trap van Smedema verdween maar net naast het WVF doel. Nadat Jesse Betaze een voorzet van Richard Bouwmeester net niet met zijn Hoofd tot doelpunt kon promoveren scoorde Jesse in de 88e minuut zijn tweede doelpunt en de gelijkmaker voor WVF.

Na een mooie assist van bas Bouwhuis, die zijn kop er goed bijhield, kopte Jesse Betaze de 3-3 binnen. In de laatste minuut had WVF zelf nog de kans na een misser van doelman Jans om nog de volle winst te pakken, maar dat zou gezien het wedstrijdbeeld teveel van het goede zijn geweest. Toch voelde dit gelijkspel vanmiddag toch als een kleine overwinning. Want als je na zo’n slappe en slechte eerste helft zoveel karakter kunt tonen in de tweede helft geeft aan dat WVF over voldoende mentaliteit en veerkracht beschikt. En dat zijn nu juist belangrijke kwaliteiten die nodig zijn om de komende stadsderby op 5 december op sportpark de Weide Steen tegen Berkum met vertrouwen tegemoet te zien. In derby’s komt het veelal aan op karakter en dat zit bij de ploeg uit Westenholte wel goed. Het belooft dan ook een echte heerlijke derby te worden. Noteer alvast in je agenda zaterdag 5 december om 14.30 uur het duel om het kampioenschap van Zwolle. WVF-Berkum op sportpark de Weide Steen. Al voetballiefhebber moet je daar zeker heen. Het kampioenschap van Zwolle is voor elke speler een eer en in Westenholte zorgen ze voor een goede en veel sfeer.

Vroomshoopse Boys –WVF 3-3, rust 1-0

1. Hutten 1-0, 48. Jorben Nieuwenhuis 1-1, 55. De Jong 2-1, 60. De Jong 3-1, 71 Jesse Betaze 3-2,
  2. Jesse Betaze 3-3

Geel: Vroomshoopse Boys; Smedema

WVF: Jeroen Kinket