Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal – WVF Speelt gelijk in doelpuntrijk duel

WVF is er vanmiddag niet in geslaagd de broodnodige 3 punten mee te nemen naar Westenholte. En daarmee deed de ploeg van trainer Freddy Smit zichzelf tekort, want het was over de gehele wedstrijd gezien de betere ploeg en had in de slotfase de nodige kansen op een verdiende overwinning.

WVF begon matig aan de wedstrijd, terwijl de thuisclub vanaf de eerste minuut opportunistisch speelde. Het speelde veelal de lange bal en ook vanaf de zijkanten pompte het de ballen hoog in het zestienmetergebied, waar de lange spitsen voor gevaar moesten zorgen. Bovendien gooide de thuisploeg veel fysiek geweld in de strijd. WVF had moeite met deze speelwijze en gaf met name achterin teveel ruimte weg in de eerste helft.

Zo moest Mike te Wiele al in de beginfase een bal onder de lat wegtikken na een kopbal uit een vrije trap van ter Weel. In de 19e minuut was Mike te Wiele echter kansloos op een schot van Wout Velten, de zoon van fenomeen Folkert, die de bal in de zestien na een vrije trap en een stuit in tweede instantie vrij mocht aannemen en daarmee Enter Vooruit op voorsprong bracht 1-0. Na ruim 20 minuten kreeg WVF zijn eerste kans, het was Peter van de Streek die zich handig vrijmaakte en voorlangs het doel van Enter Vooruit schoot.

Even later kon Romano Luhukay een voorzet van Richard Bouwmeester niet met zijn hoofd tot doelpunt promoveren. Vanaf dat moment kwam WVF wel beter in de wedstrijd. Het middenveld werd meer betrokken bij de opbouw en dat resulteerde in een aantal kansen. Na een half uur werd WVF zelfs een strafschop onthouden nadat peter van de Streek in de zestien werd vastgepakt, en over het doel van Enter Vooruit schoot. Scheidsrechter Rutgers paste in deze onterecht de voordeelregel toe, omdat Peter teveel gehinderd werd. Toch kwam WVF nog voor rust op gelijke hoogte. Het was Richard bouwmeester die na een slim genomen vrije trap van Sander Bolt de bal langs de uitlopende keeper Robert Velten schoof en de bal via binnenkant paal in het doel zag verdwijnen 1-1.

In de tweede helft zagen we een beter voetballend WVF. Het kwam dan ook terecht op voorsprong. Richard Bouwmeester krulde de bal over de muur, waarbij Keeper Robert Velten de bal losliet. Peter van de Streek liep goed door en wist hierdoor zijn ploeg op voorsprong te brengen 1-2. Niets leek een overwinning van WVF in de weg te staan maar de thuisclub knokte zich goed terug en kwam na een mooie aanval weer op gelijke hoogte. Het was Wout Velten die de bal op links doorspeelde naar Gerrit Brunnekreef en diens strakke voorzet werd met het hoofd binnen geknikt door Frank Smit.2-2

Jari Bezembinder speelde Bas Bouwhuis nog vrij op links, maar in plaats van zelf te schieten besloot Bas Bouwhuis om Jari Bezembinder weer in de combinatie te zoeken en leverde dit niks op. Rob Meijerink schoot nog twee keer van afstand maar ook zonder succes. Bij de eerste stond keeper Robert Velten ver voor zijn doel en verdween het schot boven op de lat, bij de tweede poging verdween de bal net over het doel van de thuisclub. Maar WVF werd steeds sterker en ging ook beter voetballen, maar zoals wel vaker in voetbal valt het doelpunt dan aan de andere kant, zo ook vandaag.

Een schot van Frank Smit werd door Jesse Betaze zodanig geraakt waardoor deze met een lastige curve onhoudbaar voor Mike te Wiele in het WVF doel verdween en daarmee kwam de thuisclub weer op voorsprong 3-2. Toch toonde WVF voldoende veerkracht en kwam het weer langszij. Het was Rob Meijerink die met een goede pass de goed ingevallen Muhittin Yukselen diep stuurde, die vervolgens Richard Bouwmeester goed aanspeelde en op diens schuiver had doelman Robert Velten geen antwoord 3-3. Ook hierna kreeg WVF nog enkele goede mogelijkheden om alsnog een verdiende overwinning te pakken, maar moest het genoegen nemen met een gelijkspel. Volgende week speelt WVF de laatste wedstrijd van het jaar de derby thuis tegen Berkum.

Enter Vooruit-WVF 3-3, rust 1-1

18 Wout Velten 1-0, 43 Richard Bouwmeester 1-1, 54 Peter van de Streek 1-2, 60 Frank Smit 2-2

70 frank Smit 3-2, 74 Richard Bouwmeester 3-3

Geel: Enter Vooruit, Pluimers, Rozemuller en Siemerink.