Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal – WVF pakt verdiend punt thuis tegen FC Zutphen 1-1

De inhaalwedstrijd vanmiddag tegen FC Zutphen was de wedstrijd uit de eerste speelronde. Veel publiek aan de lijn en een voorwoord in het programmaboekje van Eef Kuper die wel heil zag in het gezegde “Als er één schaap over de dam is volgen er meer”. Kortom: met een goede moraal moest er een positief resultaat haalbaar zijn.
Scheidsrechter vanmiddag good old de heer D.Beldman. Hij kon, zo bleek later vanmiddag, terugzien op een goede wedstrijd zonder noodzaak kaarten te trekken. Het verdedigingscentrum van WVF bestond vanmiddag uit Jesse Betaze en Jorben Nieuwenhuis, met Dion Reijnen en Jeroen Kinket op de backposities. Bas Bouwhuis stond vanmiddag voor het eerst weer in de basis elf.

WVF begon zeer voortvarend en leek door te willen borduren op vorige week. Al in de 5e minuut opende Bas Bouwhuis met een gerichte kopbal de score na goed voorbereidend werk van Muti en Jari. Hij had zelf de aanval al opgezet via een splijtende pass door de verdediging van Zutphen. Onze heren van de omroepers hadden even problemen met de techniek maar daarna klonk toch echt de snelle voorsprong uit de speakers. Rob Meijerink strooide met goede passes waar regelmatig goed op werd geanticipeerd. De hele ploeg stond goed en er werd hard gewerkt. Het was dan ook verassend dat uit een vrije trap van Zutphen’s aanvoerder de Haan de bal werd verlengd door Bokila en deze verdween achter Mike te Wiele, 1-1 en nog maar 24 minuten op de klok. Kort daarop dreigde Mike omspeeld te worden maar hij wierp zich op de bal en redde prima. Zutphen dreigde wat vaker door te komen en Freddy Smit wisselde Dion en Jeroen van positie. Muti passte op Jari maar deze zag zijn schot gekeerd door de keeper. Kort voor rust een hachelijke situatie voor het doel van Zutphen maar niemand van WVF die wist af te drukken. Muti kwam kort daarna net niet tot een kopbal en Kristian zag zijn schot ook gestopt. Aan de andere kant was het Jeroen Kinket die de bal wegroste uit een inzet na een corner. Een uitval via Muti en Jari bracht de bal bij Kristian maar diens hoogstandje via een hakje strandde helaas in schoonheid.

Ook de tweede helft was het duidelijk dat het met de moraal van WVF wel goed zat. Er werd steeds vooruit gedacht en gehandeld waar het kon. Toch haalden beide ploegen in deze helft niet meer het nivo van de eerste. Ook slopen er wat slordigheden in het spel en misverstanden. Aan werklust ontbrak het echter niet bij het hele team! Rob Meijerink raakte aangeslagen en moest gewisseld worden voor Romano Luhukay. Zutphen speler Ezafzafi strandde in de 16, zijn inzet smoorde in het woud van spelers. Toch wenste WVF niet te berusten en net als vorige week werd vroeg gestoord. Een snelle balovername bracht de bal bij Jari die echter zijn knie (of enkel) verdraaide en helaas van het toneel ging. Ricardo Kuyer mocht zijn plek opvullen. Het laatste kwartier kon het nog alle kanten op. Mike raakte uit positie maar bleef de situatie toch de baas. Ook Zutphen maakte gebruik van wissels om mogelijk de overwinning nog af te dwingen. Ricardo onderscheidde zich nog met enkele goede akties op links waar hij zijn snelheid goed gebruikte. Uit een corner van hem kopte Bas ook maar net over. Niels Bakker van Zutphen schampte in kansrijke positie de bal met het hoofd. De licht aangeslagen Jorben Nieuwenhuis werd nog vervangen door Tommy van der Sluis. De laatste kans voor Ricardo na een goede aktie in de zestien, werd gestopt door de keeper.
De gehele wedstrijd overziend zullen beide ploegen zich kunnen vinden in dit gelijke spel. Jeroen kinket werd verdiend de man of the match en onwikkeld zich nog elke week! De ook aanwezige trainer van tegenstander WHC volgende week zal zijn ploeg moeten voorbereiden op een strijdvaardig WVF waar in ieder geval de moraal van het hele team dik voor elkaar blijkt!

Karakteristieken:

Scheidsrechter : D. Beldman
toeschouwers: 350
Scoreverloop: 5e 1-0 Bas Bouwhuis, 24e 1-1 Bokila
Géén gele/rode kaarten

Opstellingen:
WVF: te Wiele, Kinket , Reijnen, Betaze, Nieuwenhuis (87. Vd Sluis), Reijnen, Meijerink, (65. Luhukay ), Bolt, Bezembinder (72. Kuyer), Muhittin

FC Zutphen: Rotman, Macare, Banwari, de Haan, Bickes ( 75. Bakkerweerd), Ezafzafi, Bokila, Coelho, van Laar, Egbers (79. Van der Velde), Verbeek

Back to top button