Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal – WVF ontvangt Berkum in stadsderby

Zaterdag staat het duel tussen WVF en Berkum in de Eerste Klasse op het programma. Beide ploegen hebben deze eeuw nog niet tegen elkaar in competitieverband gespeeld. Waar WVF na een avontuur van een jaar in de hoofdklasse, weer terug is in de klasse waar het hoort en het graag in het linker rijtje wil eindigen en voor een paar positieve verrassingen hoopt te zorgen, verkeert Berkum in een andere situatie.

Na een aantal jaren in de hoofdklasse te hebben gespeeld en zelfs geloofde in promotie naar de Topklasse, speelt het nu voor het tweede seizoen in de Eerste Klasse. En dat is volgens Berkum beneden haar niveau. Elke wedstrijd zijn ze beter, of vinden ze zich beter dan de tegenstander, maar vergeten dit om te zetten in winst. Hierdoor lijkt hoofdklasse op dit moment dan ook verder weg dan ooit voor Berkum!! Wellicht legt de ploeg zichzelf teveel druk op waardoor de resultaten ver achter blijven bij de verwachtingen.

Een keer in de spiegel kijken en wat meer respect voor de tegenstander tonen zou de ploeg wellicht aan betere resultaten helpen. Ook WVF stelde na het verlies tegen DETO volgens Berkum niets voor. Een week later kreeg het zelf een pak slaag van hetzelfde DETO. Individueel gezien heeft Berkum zeker een sterke selectie, maar het heeft zeker niet het beste team in deze Eerste Klasse.

 WVF daarentegen moet het meer van het collectief hebben. Spelers moeten voor elkaar door het vuur willen gaan om goede resultaten te kunnen behalen. Mede door de vele blessures en het inpassen van nieuwe en veelal jonge spelers heeft de ploeg van Freddy Smit nog niet de gewenste resultaten kunnen behalen en staat het op een 12e plaats met 5 punten achterstand op Berkum.

Langzamerhand raakt de ziekenboeg leger en neemt de concurrentie binnen het team toe. Bovendien heeft WVF afgelopen zaterdag laten zien over voldoende karakter en strijdlust te beschikken. Afgelopen zaterdag wist de ploeg een 3-1 achterstand tegen Vroomshoopse Boys nog om te buigen naar een 3-3 gelijkspel. Het ziet dan ook de stadsderby tegen Berkum met vertrouwen tegemoet. Bij WVF zijn een aantal spelers met een Berkum verleden actief en deze willen zaterdag graag voor een positief resultaat gaan.

Het mag zaterdag dan de verjaardag van Sinterklaas zijn, WVF is zeker niet van plan kadootjes weg te geven. Bij een overwinning krijgt de ploeg uit Westenholte aansluiting bij de grote middenmoot en zorgt het voor een positieve verrassing. Bovendien heeft het de stadsgenoot dan weer in het vizier. De achterstand wordt dan teruggebracht naar twee punten.

 Het belooft zaterdag een zeer spannende en aantrekkelijke wedstrijd te worden in Westenholte. Het is de derde Stadsderby van het seizoen, de vorige twee, WVF-Be Quick ’28 en Be Quick ’28- Berkum hebben geen winnaar opgeleverd. De strijd om het Zwolse Kampioenschap is nog volledig open. Hopelijk komt daar zaterdag verandering in en lukt het de Westenholtenaren om de leiding te nemen. Aanvang 14.30 uur op het Sportpark de Weide Steen

Gerelateerde artikelen

Back to top button