Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal – WVF onder uit bij DETO Twenterand: 4-0

Waar het voorwoord in het programmaboekje al sprak van lotgenoten gezien de moeilijke start van beide ploegen in deze competitie, zou de winnaar van dit duel zich voorlopig uit de onderste regionen kunnen spelen. Met prachtig herfstweer werd onder leiding van scheidsrechter A. Meulenkamp op een prachtige grasmat afgetrapt. In de basis vanmiddag Jeroen Kinket en Martijn Ruijsch door veel afwezigen, o.a. Mehrabi, Betaze en Bolt.

Het eerste kwartier ging waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Een vrij hoog tempo werd gespeeld en DETO werd gevaarlijk via een mooie aanval die echter slecht werd ingekopt. WVF zorgde voor enig gevaar via afleggen door Martijn Ruijsch op Richard Bouwmeester die over het doel schoot. Via een lucky goal kwam de thuisploeg op 1-0 waarbij de bal na een inzet bijzonder veel effect kreeg en door de attente Prümers werd binnen gewerkt. Het bleef in deze helft een open wedstrijd waar WVF regelmatig snel omschakelde maar ook vaak slordig balverlies leed.

Echt veel gif zat er niet in de aanvallen hoewel Muhittin samen met Jari Bezembinder wat leuke dingen liet zien in aanvallend opzicht. DETO hield wel de betere kansen en WVF mocht tevreden zijn met de 1-0 ruststand. Na de pauze een dominant DETO dat WVF regelmatig afjoeg en snel druk zette. Toch was er een fout van Mike te Wiele voor nodig om de 2-0 aan te tekenen. Een vrije trap sprong van zijn handen en belandde in het doel door opnieuw Prümers.

Kort daarna behoedde Mike zijn ploeg met diverse goede ingrepen. Toch bleek al snel dat er aanvallend veel te weinig gevaar kwam van WVF. Romano Luhukay werd gewisseld door Ricardo Kuyer. Ook deze kon zich niet echt onderscheiden en werd ook weinig bereikt. Het was good old Martijn Ruijsch die met een goede kopbal, net naast het doel, gevaarlijk was. DETO had al veel eerder verder uit kunnen lopen zo’n 20 minuten voor tijd, maar dat gebeurde pas in de slotminuten via prima akties van Shaayesteh (3-0) en uit een solo van de fysiek sterke Kerr, die iedereen zijn hakken liet zien en de 4-0 aantekende.

WVF zal de komende weken zich echt moeten oprichten en zijn ware gezicht laten zien. Op papier zit er genoeg perspectief in de selectie, maar het wordt ook tijd dat het wat gaat renderen en dat de ploeg wat makkelijker tot scoren komt. Volgende week thuis tegen Nunspeet wordt dat lastig genoeg. Bert Kamerman
Karakteristieken: Scheidsrechter : A Meulenkamp toeschouwers: 225 Scoreverloop: 19e 1-0 Prümers, 52e 2-0 Prümers, 88e 3-0 Shayesteh, 90e Kerr 4-0 Gele kaarten:     Ruijsch van WVF   en   Shayesteh van DETO Opstellingen: DETO:   Loohuis, Oude Booijnk, van Staa, Stegeman, Steenbergen (42. Kerr), Nahrwold, Timmerman, Shayesteh, Prümers, W.Kram, A. Kram. WVF:   te Wiele, Kinket (80. Bril), Nieuwenhuis, Reijnen, vd Sluis, Meijerink, Bouwmeester , Ruijsch, Luhukay (65 Kuyer), Muhittin, Bezembinder

Back to top button