Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal voorbeschouwing – WVF speelt inhaalduel thuis tegen FC Zutphen

Zaterdag speelt WVF wederom een thuiswedstrijd. Dit duel stond gepland als openingsduel van deze competitie, maar door de vele regenval was het veld onbespeelbaar. Na de eerste winst van het seizoen afgelopen zaterdag was de blijdschap bij spelers en technische staf groot. Assistent trainer Roy Dusink gooide zelfs een bidon over de tribune uit blijdschap. Deze overwinning had de ploeg echt nodig na het, mede door de vele blessures, stroeve begin van deze competitie. Het zelfvertrouwen zal ongetwijfeld zijn toegenomen en wat niet onbelangrijk is, de ploeg weet weer wat scoren is.

Tegenstander FC Zutphen wist zich afgelopen seizoen via de nacompetitie te handhaven in de Eerste klasse. Dit seizoen zijn de Zutphenaren sterk gestart, het staat op de derde plaats en maakt nog kans op het binnenhalen van de eerste periode. Het beschikt over een goed voetballend middenveld en een gevaarlijke aanval. Vooral op het middenveld zal WVF de strijd moeten aangaan om de aanvoer naar de aanval af te snijden, om vervolgens in de omschakeling zelf te kunnen toeslaan. De spitsen hebben het nodige zelfvertrouwen opgedaan en weten nu het net te vinden. Bovendien is de ploeg in thuiswedstrijden nog ongeslagen en wil het die status graag behouden. Een overwinning is dan ook zeer welkom. Er kan dan wat afstand genomen worden van de onderste plaatsen en kan er worden aangehaakt bij de middenmoot. Bovendien zal het geloof in eigen kunnen alleen maar toenemen en dat is mooi om mee te nemen naar de komende twee derby’s tegen WHC in Wezep en Go Ahead in Kampen.

Afgelopen zaterdag was de sfeer tijdens de wedstrijd fantastisch. Het publiek ging er achter staan en vierde deze overwinning samen met de spelers. Het voelde als een bevrijding. Steun zal de ploeg van Trainer Freddy Smit ook zaterdag nodig hebben van het publiek. En wat zou het fantastisch zijn om samen de tweede overwinning te vieren. Afgelopen week zijn er weer een paar nieuwe sponsoren gepresenteerd, dus mag het financieel geen probleem zijn als Roy Dusink bij een overwinning wederom een bidon over de tribune gooit. Voor sfeer en gezelligheid moet je als voetballiefhebber zaterdag om 14.30 uur op sportpark de Weide Steen zijn.

Back to top button