Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

[UPDATE VIDEO] Voetbal – Voorbeschouwing Willem II – PEC Zwolle

UPDATE : vanavond om 19:54 speelt PEC Zwolle uit tegen Willem ll. Ron Jans en Bart van Hintum blikken vooruit in de video.


Dit weekend is het tijd voor speelronde acht in de Eredivisie.

De Zwollenaren gaan zondag op bezoek in Tilburg, waar zij het opnemen tegen Willem II. De ongeslagen status van PEC Zwolle werd vorige week zondag doorbroken door Feyenoord, maar Ron Jans was desalniettemin goed gestemd over het vertoonde spel van zijn ploeg: ,,We zullen niet bij de eerste drie eindigen, maar dit biedt wel perspectief voor de rest van het seizoen’’, zei de trainer na afloop van de 2-0 verloren competitiewedstrijd in Rotterdam.  Willem II kreeg afgelopen zondag een tik door een 0-2 voorsprong uit handen te geven en uiteindelijk met 2-2 gelijk te spelen tegen promovendus De Graafschap.

Laatste ontmoetingen
De laatste ontmoeting in Tilburg tussen beide teams dateert van 13 december 2014. Toen eindigde de wedstrijd in een 0-1 overwinning voor de Blauwvingers. De inmiddels vertrokken Tomáš Necid scoorde op aangeven van de debuterende Max de Boom het enige doelpunt van de wedstrijd. In datzelfde seizoen wist PEC Zwolle de thuiswedstrijd ook met 1-0 te winnen. Aanvoerder Bram van Polen was de man die de wedstrijd in het voordeel van de Zwollenaren besliste.

Posities in de Eredivisie
PEC Zwolle bezet momenteel met veertien punten uit zeven wedstrijden de vijfde plaats in de Eredivisie. Willem II is terug te vinden op plek veertien, met zes punten uit zeven wedstrijden. Voor de ploeg van trainer/coach Jurgen Streppel is het belangrijk om punten te pakken. De Tilburgers staan momenteel namelijk slechts één punt boven de degradatiestreep (16 e positie).

Uitgekomen voor beide clubs
Aan de kant van de Zwollenaren speelt een speler met een verleden bij de Tilburgse club. Stef Nijland was in het seizoen 2009-2010 op huurbasis actief voor de Tricolores. De aanvaller wist in die periode in zestien wedstrijden vier keer te scoren.

Arbitrage
Om 19.45 wordt er afgetrapt in het Koning Willem II stadion. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Liesveld. Hij wordt geassisteerd door de heren Balder, Bluemink en Van der Vrande. Er reizen zaterdag tweehonderd supporters mee richting Brabant om de Zwollenaren aan te moedigen. Wil jij niks van de wedstrijd missen? Het duel wordt uiteraard live uitgezonden door FOX Sports en is daarnaast te volgen via ons Twitterkanaal.

Laatste ontmoetingen  Koning Willem II stadion
13 december 2014         Willem II – PEC Zwolle                  0-1 (Eredivisie)
30 september 2012        Willem II – PEC Zwolle                  0-1 (Eredivisie)
20 april 2012                   Willem II – FC Zwolle                     3-1 (Jupiler League)
24 april 2006                   Willem II – FC Zwolle                     6-2 (Play-offs promotie/degradatie)
20 september 2003        Willem II – FC Zwolle                     2-1 (Eredivisie)
28 september 2002        Willem II – FC Zwolle                     5-2 (Eredivisie)

 

Bron: PEC Zwolle – PEC Zwolle TV

Back to top button