Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal | Voorbeschouwing ’s Heerenbroek – Zwolsche Boys

Deze wedstrijd is vandaag afgelast.

Zwolle – De laatste wedstrijd voordat de derde periode begint. Daarvoor reist het eerste elftal van de boys af naar ’s Heerenbroek om het tegen de gelijknamige club op te nemen. De Boys zullen vertrouwen moeten halen uit de confrontatie met de groenzwarten, want in de resterende negen wedstrijden moet het team de periode pakken om nog iets van het seizoen te maken.

De  hoofdmacht van de boys zal zaterdag aantreden met een beperkt arsenaal aan spelers. Waar het team begon met een grote selectie, zijn inmiddels vijf spelers om verschillende redenen afgehaakt. Tel daarbij op een paar langdurig geblesseerden, een geschorste aanvoerder en enkele jongens die van de vakantie genieten, en je weet dat coach Tuin weer zal moeten puzzelen om een representatief elftal op de been te krijgen.

De thuiswedstrijd tegen ’s Heerenbroek stond in het teken van het overlijden van erevoorzitter Gerrit van der Brug. Een mooie bijeenkomst en een indrukwekkende minuut stilte gaven de eerste wedstrijd van het seizoen een bijzonder randje. De Boys wonnen de confrontatie met 5-2, mede dankzij een fenomenaal stiftje van de inmiddels gestopte Dennis Bergs.

Voor ’s Heerenbroek betekende de nederlaag de opmaat voor een slechte eerste periode. Slechts vier punten behaalde de ploeg van trainer Anton Visscher in acht wedstrijden. In het tweede deel van de competitie liep het beter. Met dertien punten staat de ploeg vier plekken boven de Boys in periode twee, terwijl het een wedstrijd minder speelde. De ploeg lijkt de boel dus beter op de rit te kijken. Zeker als je kijkt naar wat ze afgelopen weekend presteerden: 1-2 winst bij koploper Olympia’28.

De Boys wisten de laatste vijf wedstrijden niet winnend af te sluiten. Een driepunter zou dus een welkome opsteker zijn. Dan kan de groenwitte brigade met een goed gevoel de derde periode ingaan, om daarin te proberen het seizoen goed af te sluiten.

De wedstrijd begint zaterdag om14:30 op sportpark De Kandelaar.

 

Bron: Zwolsche Boys, Arnoud de Vries

Gerelateerde artikelen

Back to top button