Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal | Voorbeschouwing CSV’28 – Zwolsche Boys

Zwolle – Zaterdag speelt Zwolsche Boys 1 een stadsderby tegen CSV’28. Beide teams wisten in de laatste vier wedstrijden niet te winnen, dus de vraag is welk team komend weekend de slechte reeks weet te doorbreken.

Na het 3-0 verlies bij Swift’64 is het voor de Boys duidelijk dat een plek in de nacompetitie via de ranglijst niet meer behaald zal worden. Alle focus zal daarom moeten liggen op de derde periode, die voor het team van Hans Tuin op 5 maart begint met een thuiswedstrijd tegen Wijthmen. Maar voordat het zover is, moeten de mannen in het groen en wit de degens nog kruisen met ’s Heerenbroek en CSV’28.

Laatstgenoemde is de eerste tegenstander en zit net als de Boys in een slechte reeks. De ploeg van trainer Martin Reijnders verloor vier duels op rij. Mede daardoor staan de oranjehemden met zestien punten op een tiende plaats. Toch beschikt het elftal over de topscoorder van de competitie. Spits Gework Petrosjan wist al vijftien keer het net te vinden. Daarmee is hij verantwoordelijk voor meer dan de helft van de totale productie (28) van zijn team.

De eerdere confrontatie tussen beide teams was een gedenkwaardige. Zwolsche Boys kwam vrij snel op een comfortabele 2-0 voorsprong via Lennart Prins en Bas de Man, maar voor rust was het alweer gelijk. Na rust scoorde Prins zijn tweede, een minuut nadat CSV’28 via de jonge Tijjani Reijnders op voorsprong was gekomen. Laatstgenoemde besliste de wedstrijd uiteindelijk met een fraaie vrije trap (3-4).

De wedstrijd van zaterdag betekent voor Yavuz Özdemir een terugkeer op het oude nest. Hij speelde negen jaar in het eerste elftal van CSV’28, voordat hij in 2013 bij onze club kwam. Hopelijk kan hij na de wedstrijd zeggen dat die keuze de juiste was.

Aftrap om 15:00 uur op sportpark De Verbinding.

Bron: Zwolsche Boys

Gerelateerde artikelen

Back to top button