Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal – Voorbeschouwing: Berkum naar lastige klip Nunspeet

Berkum speelt zaterdag uit bij Nunspeet en heeft dus een lastige klip te omzeilen, want de Zwollenaren hebben het daar in het verleden vaak moeilijk gehad en de nodige punten laten liggen.

“Nunspeet is altijd een lastige tegenstander, maar wij zijn er van overtuigd dat we met onze selectie van iedereen kunnen winnen. Dat hebben we al laten zien tegen topklassers. Maar daar moeten we wél wat voor doen want als we ons niveau niet halen, zoals bij KHC, hebben wij het lastig,” weet Berkum-spits Chris van der Meulen.

Miskleun

Nunspeet begon dit seizoen goed maar kreeg daarna tegenvallers te verwerken. Vooral de 0-3 miskleun twee weken geleden in eigen huis tegen Go-Ahead Kampen kwam keihard aan. Vorige week herstelde de ploeg van trainer Marcel Boudesteyn zich echter uitstekend door de uitwedstrijd bij DTS Ede met liefst 1-4 naar zich toe te trekken. Nunspeet-spits Marcel Huisman bracht zijn club in Ede al na twee minuten op voorsprong. DTS kwam na een half uur langszij, maar vlak voor rust profiteerde Peter Huijgen van slecht verdedigen bij DTS: 1-2. In de tweede helft controleerde Nunspeet het duel en kwam de thuisclub er helemaal niet meer aan te pas. Marcel Huisman schoot uit een vrije trap de 1-3 binnen en in blessuretijd werd het ook nog 1-4 door Patrick Pluim. Coach Boudesteyn stelde tevreden vast dat zijn spelers keihard voor elkaar hadden gewerkt. “Als we dat doen, dan hebben we een goed team,” aldus de Nunspeet-trainer tegen dagblad De Stentor. Na die zege staat zijn ploeg nu op een achtste plaats in de 1e Klasse D met zeven punten uit vijf duels.

Vergelijkbare reeks

Berkum heeft een vergelijkbare reeks achter de rug, want de ploeg van trainer Willem Brouwer ging twee weken geleden kansloos met 4-1 onderuit bij KHC. Vorige week toonden de Zwollenaren echter veerkracht door, ondanks de afwezigheid van zieke en geblesseerde spelers, met 2-1 te winnen van FC Zutphen. Berkum kwam voor rust op 2-0 toen Dirk Muis en Johnsen Bacuna, na slim genomen vrije trappen, raak schoten. Berkum had het duel bijna een uur lang onder controle, maar kreeg het nog moeilijk nadat Zutphen slordig verdedigen afstrafte en de aansluitingstreffer scoorde. De Zwolse defensie hield echter stand, zodat Berkum nu op een derde plaats in 1D staat met negen punten uit vier wedstrijden. De achterstand op koploper Go-Ahead bedraagt slechts drie punten, terwijl Berkum een duel minder heeft gespeeld.

Goede zaken

Bij Nunspeet kan Berkum dus goede zaken doen wat betreft een topklassering, maar bij een nederlaag worden de Zwollenaren weer gepasseerd door de thuisclub. “We weten exact wat er van ons verwacht wordt,” verzekert Chris van der Meulen.

De wedstrijd Nunspeet-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Pieter van der Pol, die op Sportpark De Wiltsangh aan de Sportlaan in Nunspeet op het wat ongebruikelijke tijdstip van 14.45 uur af zal laten trappen.

Back to top button