Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Voetbal voorbeschouwing Bekerwedstrijd: Berkum krijgt flinke kluif aan HHC

Berkum speelt dinsdag in de derde ronde van de KNVB Beker thuis tegen topklasser HHC Hardenberg. De Zwollenaren kunnen, met een door blessures gedecimeerde selectie, als absolute underdog de borst nat maken voor een zware klus.

“Het wordt er voor ons natuurlijk niet makkelijker op als de één na de andere speler wegvalt. Maar helemaal kansloos zijn we nu ook weer niet en ik denk niet dat het een ‘walk over’ zal worden. Je moet een beetje geluk hebben, maar het blijft bekervoetbal,” stelt doelman Mathijs Bouwhuis van de Zwolse eersteklasser vast.

Wisselvallig HHC draaide vorig jaar een sterk seizoen met een derde plek in de eindklassering van de Topklasse. In de nieuwe competitie begon de ploeg van trainer Marcel Groninger echter wisselvallig, waarbij winst en verlies zo’n beetje om de week op elkaar volgden. De Hardenbergers staan nu op een zesde plaats met 13 punten uit negen duels, maar er is zeker nog geen reden voor paniek want de achterstand op koploper Spakenburg bedraagt nog maar zeven punten. Een week geleden verloor HHC kostbare punten bij Excelsior Maassluis, dat met 2-1 aan het langste eind trok. De Hardenbergers kwamen na een half uur achter, uit een volgens hen onterechte vrije trap, maar Philip Ties trok vier minuten later de stand weer gelijk. Ondanks een groot overwicht en flinke kansen voor HHC ging Excelsior er echter in de slotfase alsnog met de winst vandoor, en dat zorgde voor een flinke kater in Hardenberg.

In de vorige ronde van de KNVB Beker had HHC minder moeite met collega-topklasser FC Lisse, dat met 0-4 werd weggespeeld. Jan Hooiveld scoorde de 0-1 en daarna liep HHC verder uit toen Koos Werkman voor 0-2 zorgde. In het laatste kwartier verdubbelden Philip Ties en, opnieuw, Jan Hooiveld die score nog.

Strafschoppen Ook Berkum kijkt terug op een geslaagd bekertoernooi, waarin de Zwollenaren de zondagtopklassers TEC en JVC Cuijk elimineerden. Tegen Cuijk gaf Berkum vier keer (!) een voorsprong uit handen, zodat er niet alleen een verlenging maar ook een bloedstollende strafschoppenserie nodig was om de derde ronde te bereiken.

In de competitie gaat het heel wat minder naar wens voor de ploeg van trainer Willem Brouwer. Na twee keer achter elkaar te hebben verloren kwam Berkum afgelopen zaterdag niet verder dan een 0-0 remise in het inhaalduel bij Enter Vooruit, de hekkensluiter in de 1e Klasse D. Zorgelijker nog was dat Berkum, dat al vijf spelers miste, ook middenvelder Marc van der Meulen met een waarschijnlijk langdurige blessure naar de ziekenboeg zag strompelen. Coach Brouwer zal dinsdag dus opnieuw flink moeten improviseren wat betreft zijn opstelling.

De KNVB-bekerwedstrijd Berkum-HHC Hardenberg wordt dinsdag geleid door eredivisie-scheidsrechter Ed Janssen uit Meijel, die op het Zwolse sportpark De Vegtlust om 20.00 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button