Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal – Ranglijst lacht Be Quick weer een beetje toe

Be Quick heeft vlak voor de winterstop een belangrijke overwinning geboekt. In de 24 nog te spelen minuten slaagde het erin het winnende doelpunt te maken tegen Nunspeet. De stand op de ranglijst ziet er daardoor een stuk vrolijker uit.

Nunspeet wou vorige week niet meer verder voetballen na de blessure van de scheidsrechter. Dat was vooral zuur voor Be Quick dat op dat moment goed in de wedstrijd zat. Een overwinning was, gezien de stand op de ranglijst, meer dan welkom. Trainer Arnie Pot: “We zijn er vandaag ook ingegaan om te winnen. Hebben geprobeerd om hun spel te ontregelen.” Nunspeet laat zien dat het geen slechte ploeg heeft. Linksback Rutger Minkjan: “Voetballend was het vandaag van ons niet supergoed, maar een kans was voldoende.” Nunspeet, voetballend de betere, komt echter niet tot kansen. Die kans krijgt Be Quick wel in de 82e minuut. Een goede assist van Onur Tekay brengt Sander Aarten in scoringspositie en die faalt niet: 2-1. Daarmee staat de zo gewenste voorsprong op het bord.

Wie denkt dat Be Quick het restant van de wedstrijd makkelijk uitspeelt, heeft het mis. De ploeg raakt de kluts een beetje kwijt. Arnie Pot: “ Aan het einde ontstonden er nog wat hachelijke situaties, maar we komen er mee weg.” Rutger Minkjan: “ Dit voelt toch ook een beetje als revanche, nadat ze vorige week niet verder wouden spelen. Dit is echt een mooie uitslag.”

Be Quick staat nu op een elfde positie en het gat met de nummer zeven is maar drie punten. Pot: “De eerste seizoenshelft is een leerschool voor de jongens geweest. We hebben gezien dat op dit niveau fouten sneller worden afgestraft. Maar het gaat beter en ik denk dat we na de winterstop nog een hartig woordje mee gaan spreken.” Rutger Minkjan: “Het was in de eerste seizoenshelft vooral een nadeel dat de overwinning steeds maar uitbleef. We waren bijna altijd minimaal gelijkwaardig. Dat is goed, daarom valt er voor ons in de tweede helft van het seizoen nog genoeg te halen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button