Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal – FC Zutphen en Be Quick ‘28 delen de punten

Be Quick en FC Zutphen hebben zaterdag de punten gedeeld op sportpark ‘t Meijerink in Zutphen. Gezien het spelbeeld konden beide partijen daarmee leven. Door het verlies van DTS en Sparta Enschede had deze zaterdag een ‘beperkt’ nut.

Bij Be Quick doet Bas Buimer weer mee. Het betekent dat Mark Meijer op de bank blijft.

De meegereisde Zwollenaren zien dat Be Quick goed begint aan de wedstrijd in Zutphen. Dat uit zich in de vierde minuut in een fijne steekpass van Talha Ozen die Onur Tekay alleen voor de keeper zet. Tekay die rechts voor het doel uitkomt weet de pass echter niet tot doelpunt te promoveren. Enkele minuten later countert Be Quick en komt in overtal bij het doel van Zutphen, maar alle spelers lopen in de fuik en de kans gaat verloren. Even later is er nog een kans voor Sander Aarten. Tot de 20e minuut is Be Quick de bovenliggende partij, maar weet het niet te scoren.

Halverwege de eerste helft weet Zutphen zich te ontworstelen aan het Zwolse overwicht. Het begint druk te zetten en krijgt diverse corners. Be Quick houdt de adem in bij kansen van Bokila en Van Laar.

In het laatste kwartier voor de rust laat ook Be Quick weer van zich horen. Na een mooie pass van Roan Admiraal komt Onur Tekay opnieuw in scoringspositie, maar die schiet naast. Een hoofdrol is er voor Bas Buimer in de 43e minuut. Bij de eerste kans schiet hij de bal op de paal, zo’n dertig seconden later kopt hij de bal op dezelfde paal.

Bij Be Quick komt Ties van Wijk na de rust in het veld voor Rob Huisman. Be Quick ziet dat Zutphen na de rust de eerste kans krijg, maar Bakkerweerd kopt naast. Be Quick zet er daarna kansen voor Buimer en Tekay tegenover. Zutphen doet dat dan weer met Edilson.

In de 75e minuut krijgt Zutphen de grootste kans van de wedstrijd, maar Bakkerweerd schiet de bal in het zijnet. Het blijft hiermee 0-0 en dat blijft het ook in blessuretijd als beide partijen nog een mogelijkheid krijgen om te scoren.

Geen driepunter voor Be Quick, maar Be Quick-trainer Arnie Pot zag dat de wedstrijd alle kanten opkon. “De eerste 20 minuten waren voor ons. Later was het spelbeeld wisselend. Vooral in de buurt van het doel ging het bij ons niet goed. Niemand slaagde er in om de trekker over te halen terwijl er genoeg kansen waren.”

FC Zutphen-trainer Ron Olyslager spreekt van “Een terechte uitslag. We konden hier winnen en verliezen. Wie scoort, die wint. Vooral in balbezit waren we slordig, daardoor komen er ook te weinig kansen.” FC Zutphen is de competitie ingegaan om zich zo snel mogelijk veilig te spelen. Olyslager: “Als je vandaag gewonnen had, dan hadden we echt een gat geslagen.”

Be Quick gaat voor de winterstop nog twee keer thuisspelen. Dat is op 5 december tegen DTS en op 12 december tegen Nunspeet. Uiteraard hopen we u dan langs de lijn te zien.

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Rob Huisman (46. Ties van Wijk), Floris Blom, Dennis Horstman, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Onur Tekay, Talha Ozen, Bas Buimer, Roan Admiraal, Sander Aarten (Mark Meijer).

Gerelateerde artikelen

Back to top button