Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

(Voetbal) Berkum worstelt zich langs Enter Vooruit

Zwolle – Berkum heeft in eigen huis tegen hekkensluiter Enter Vooruit met 4-1 gewonnen, maar dat kostte meer moeite dan die ruime uitslag doet vermoeden. De Zwollenaren waren lang dominant maar speelden vaak te onzorgvuldig en werden op cruciale momenten, toen Enter langszij leek te komen, door goed keeperswerk op de been gehouden.

“Ik vond het absoluut niet goed, de goals waren mooi maar we waren te slordig in de passing en maakten verkeerde keuzes. Onze keeper Dominic van Hoof sleepte ons erdoor, hij was doorslaggevend in ons voordeel,” oordeelde de kritische Berkum-coach Willem Brouwer. Trainer Bjorn Hodes van Enter Vooruit was milder over de gastheer. “Een volledig terechte uitslag, Berkum was op alle posities de beste ploeg. We kwamen gelukkig voor en hadden ook kans op 2-2, maar dat zou onterecht zijn geweest. Toen het direct daarna 3-1 werd was de wedstrijd gelopen.”

Onder druk

Berkum zette het stug verdedigende Enter Vooruit vanaf de aftrap onder druk en was al snel dicht bij de openingstreffer. Na een combinatie met Marc van der Meulen leek Johnsen Bacuna te scoren, maar zijn inzet ketste via de lat over het Enterse doel. Na een kwartiertje liep de Zwolse verdediging in de val waarvoor vooraf was gevreesd. Na een ingooi werd er onvoldoende ingegrepen en stond de inkomende Wout Velten vrij om de 0-1 binnen te schieten.

Berkum bleef echter druk zetten en kwam even later toch langszij. Bacuna omzeilde in het Twentse strafschopgebied handig zijn tegenstander en legde efficiënt de gelijkmaker binnen: 1-1. Nadat Enter-doelman Robert Velten even later een schot van Chris van der Meulen knap onschadelijk maakte moest de Twentse sluitpost kort voor rust opnieuw capituleren. Chris van der Meulen nam een vrije trap slim door het centrum, waar Youp Kok goed stond opgesteld om de 2-1 in te tikken.

Reflex

Enter Vooruit kwam in de tweede helft met meer aanvallende plannen uit de kleedkamer en dat zorgde ook voor een aantal kansen. Na een uur dook Dylan Siemerink zelfs alleen vlak voor het Zwolse doel op, maar keeper Van Hoof voorkwam met een fantastische reflex de gelijkmaker. Enkele minuten later deelde Berkum de genadeklap uit tegen het op dat moment aandringende Enter Vooruit. Bij een uitval werd Kok gevonden, die eerst op de vuisten van keeper Robert Velten vuurde maar in de daarop volgende scrimmage ging een hakballetje van de Zwolse spits wél over de doellijn: 3-1.

Daarmee was de wedstrijd feitelijk beslist, zeker toen Berkum-keeper Van Hoof ook nog eens een omhaal van Frank Smit vakkundig onschadelijk maakte. Een kwartier voor het slot gooide Bacuna het duel definitief in het slot door na een fraaie dubbele één-twee combinatie met Chris van der Meulen voor 4-1 te zorgen.

Door deze verdiende maar niet zonder moeite over de streep getrokken zege is Berkum naar de derde plek in de 1e Klasse D geklommen, al is de stand wat vertekend doordat naaste concurrent Nunspeet vandaag niet in actie kwam. De Zwollenaren deden wel goede zaken in de strijd om de tweede periode, waarin koploper Berkum nu enige afstand van de achtervolgers heeft genomen.

Berkum-Enter Vooruit, 23 januari 2016

Eindstand: 4-1 (2-1)

Scheidsrechter: Jos Huis in ‘t Veld

Doelpunten: 15. Wout Velten (0-1), 27. Johnsen Bacuna (1-1), 43. Youp Kok (2-1), 63. Youp Kok (3-1), 73. Johnsen Bacuna (4-1)
Gele kaart: Dirk Muis (Berkum)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dirk Muis, Razi Kanseyo, Jordi Lemmens, Jason Huisman, Ruud Wellenberg (82. Bram Pool), Marc van der Meulen, Thom Kooke (46. William Potkamp), Chris van der Meulen, Youp Kok (70. Frank Hoolsema), Johnsen Bacuna

Opstelling Enter Vooruit: Robert Velten, Lourens Smids, Antoine Pijffers, Matthijs Rozemuller, Dylan Siemerink (74. Marco ter Weel), Henri Knol (64. Kevin Peppels), Ron Smit, Wout Velten (74. Peter Pluimers), Gerrit Brunnekreef, Frank Smit, Niels Getkate

Gerelateerde artikelen

Back to top button