Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal – Berkum wint op karakter in Vroomshoop

Berkum heeft bij directe concurrent Vroomshoopse Boys met 0-2 gewonnen in een wedstrijd waarbij beide teams er vol tegenaan gingen maar lange tijd weinig kansen creëerden. Pas in het laatste kwartier namen de Zwollenaren afstand en trakteerden ze de Tukkers op hun eerste thuisnederlaag van dit seizoen.

“Eindelijk een overwinning op karakter, dat kunnen we dus ook,” stelde Berkum-coach Willem Brouwer vast. “We hebben toegeslagen toen het moest en achterin hebben we geen krimp gegeven. Hier waren we wel aan toe na al die gelijke spelen.”

Ontbrekende spits

Berkum trad aan met de van een blessure herstelde Marc van der Meulen maar nu ontbrak spits Johnsen Bacuna vanwege fysieke problemen. Desondanks was het eerste kansje voor de bezoekers, toen Chris van der Meulen na een snelle combinatie terug legde op broer Marc. Diens harde afstandsschot verdween echter net naast het doel van de Vroomshoopse keeper Bart Jans. Even later liet diens Zwolse collega Mathijs Bouwhuis zijn talenten zien door een pegel van Leon Dogger knap onschadelijk te maken. Ook daarna trad de Zwolse doelman enkele keren effectief op bij inzetten van Ramon de Jong en Thomas Smedema.

Trainer weggestuurd

Na ruim een half uur leek Berkum het verzet van de stugge Vroomshoopse ploeg te kunnen breken, toen Youp Kok in het strafschopgebied van de thuisclub onderuit werd gehaald. Scheidsrechter Paarhuis weigerde echter een penalty te geven en floot direct daarop wel toen aan de andere kant een overtreding werd gemaakt. Nog vóór de vrije trap kon worden genomen bleek de arbiter zo aangebrand door een opmerking van coach Brouwer dat hij de Berkum-trainer achter de hekken stuurde.

Na rust ging het tempo wat omhoog en dat zorgde voor meer druk op de helft van de Tukkers. Lange tijd leidde dat tot niets omdat diverse schoten over het Twentse doel vlogen, zodat keeper Jans niet echt in actie hoefde te komen. Aan de andere kant miste Smedema al direct na de hervatting een half kansje, maar de Zwolse defensie had verder weinig moeite met de fantasieloos door Vroomshoopse Boys naar voren gepompte ballen. Een kwartier voor het slot veranderde het beeld, toen Chris van der Meulen op links werd aangespeeld. Na een knappe actie langs de achterlijn speelde hij middenvelder Ruud Wellenberg aan, die hard uithaalde voor de 0-1.

Ruimte

Vroomshoopse Boys gooide daarna alles op de aanval om er nog een punt uit te slepen, waardoor er bij de thuisclub achterin ruimte ontstond. Vlak voor tijd kon Chris van der Meulen daar nét niet van profiteren toen zijn schot in het zijnet belandde, maar even later sloeg hij alsnog toe. Ruim in blessuretijd speelde de Zwolse vleugelspits zich opnieuw knap vrij en ditmaal was doelman Jans kansloos op zijn inzet: 0-2.

Door deze zwaar bevochten maar uiteindelijk verdiende winst is Berkum in de 1e Klasse D een plaatsje gestegen naar de vierde plek. Volgende week rest de ‘inhaalderby’ bij WVF, dat vandaag met 3-3 gelijk speelde bij Enter Vooruit.

Vroomshoopse Boys-Berkum, 12 december 2015 Eindstand: 0-2 (0-0)

Scheidsrechter: Maurice Paarhuis

Doelpunten: 76. Ruud Wellenberg (0-1), 90+4 Chris van der Meulen (0-2) Gele kaarten: Razi Kanzeyo, Marc van der Meulen, Thom Kooke (allen Berkum) Rode kaart: Willem Brouwer (trainer Berkum)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dirk Muis, Razi Kanseyo, Jordi Lemmens, Jason Huisman, Ruud Wellenberg, Thom Kooke, Marc van der Meulen (74. Bram Pool), Chris van der Meulen, Youp Kok, Frank Hoolsema

Opstelling Vroomshoopse Boys: Bart Jans, Jordy Brinkman, Lars Scholten, Andjin van Veen, Rikkert Vliek, Harold Kivits, Ernst-Jan Heideman, Ramon de Jong, Leon Dogger, Thomas Smedema (61. Ton Kunst), Jos Hutten

Gerelateerde artikelen

Back to top button