SportVoetbal

Voetbal – Berkum voor Zwolse derby naar Be Quick ‘28

Berkum speelt zaterdagavond, slechts enkele dagen na het enerverende bekerduel tegen topklasser HHC, uit bij stadgenoot Be Quick ’28. Daar krijgt Berkum een uiterst gemotiveerde tegenstander aan, want Be Quick wacht na zeven speeldagen nog steeds op de eerste overwinning in de 1e Klasse D.

“Be Quick is vorig jaar kampioen in de tweede klasse geworden, maar daarna hebben ze heel veel wisselingen gehad. Ze hebben een jong maar zeker getalenteerd elftal,” weet Berkum-verdediger Jordi Lemmens. “Wij hebben zelf een paar wedstrijden achter de rug die veel kracht hebben gekost en we missen spelers. Maar bij winst houden we aansluiting, dus we gaan er weer helemaal voor.”

Wennen Voor Be Quick ’28 is het na de fraaie promotie nog steeds wennen in de eerste klasse. De selectie van coach Arnie Pot begon verdienstelijk met drie remises maar verloor daarna drie keer op rij. Doordat in het laatste competitieduel met 2-2 gelijk werd gespeeld bij hekkensluiter Enter Vooruit staat Be Quick nu op de één na onderste plaats, met vier punten uit zeven wedstrijden. Afgelopen zaterdag won Be Quick echter in een districtsbekerduel met 4-0 van derdeklasser Kloosterhaar. Be Quick kwam op 1-0 door, volgens eigen zeggen, een ‘klutsdoelpunt’ van Mark Meijer en daarna kon Kloosterhaar niet veel meer terug doen. Kort na rust maakte Roan Admiraal van dichtbij de tweede voor zijn club en in de slotfase maakten Sander Aarten en, opnieuw, Roan Admiraal het karwei af. Ondanks die ruime bekerwinst was trainer Pot niet tevreden. “We speelden in een te laag tempo en met te weinig beleving,“ klaagde de oefenmeester tegen dagblad De Stentor.

Uitdunnende selectie Berkum heeft moeilijke weken achter de rug, met teleurstellende resultaten en een steeds verder uitdunnende selectie. Na twee verliespartijen haalde Berkum vorige week door een doelpuntloze remise slechts één punt bij rodelantaarndrager Enter Vooruit. Berkum staat daardoor nu op een zevende plaats in 1D met 10 punten, maar de achterstand op de top-drie is nog beperkt.

Deze week speelde Berkum in de derde ronde van de KNVB Beker, maar daarin was topklasser HHC Hardenberg een maatje te groot. Berkum bleef een poos goed op de been, maar hielp daarna door fouten de tegenstander in het zadel. “We hebben zeker geen flater geslagen en we zijn niet weggespeeld. Maar nadat we achter kwamen konden wij het niet meer maken, we voetballen natuurlijk wél twee klassen lager dan HHC,” kijkt Jordi Lemmens terug. “De knop moet nu natuurlijk weer om en dat Be Quick lager dan Berkum staat zegt niets. Als we na de serie die wij hebben neergezet nu nog ploegen zouden onderschatten zou er iets helemaal mis zijn.”

De stadsderby Be Quick ’28-Berkum staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Jelle Besselsen uit Barneveld, die op het ongebruikelijke tijdstip van 18.00 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button