SportVoetbal

Voetbal – Berkum verdiend langs Sparta Enschede

Berkum heeft het thuisduel tegen Sparta Enschede met 2-0 naar zich toe getrokken en gezien de kansenverhouding was dat een terechte uitslag. Vooral na rust stond de thuisclub goed georganiseerd, al hadden er toen meer Zwolse goals moeten vallen. Zorgwekkend was wel dat de Berkumse ziekenboeg opnieuw verder vol is gelopen.

“Wij moeten het nu hebben van keihard werken en daar kun je ook kansen mee creëren. Daar kregen we er heel van in de tweede helft maar daar gingen we niet slim mee om,” zag Berkum-trainer Willem Brouwer. Coach Peter Schulte van Sparta Enschede vond dat zijn ploeg voorin tekort kwam. “Over het voetballende deel was ik tevreden maar we hebben veel te weinig concrete kansen gecreëerd. In de tweede helft hield Berkum het goed gesloten en gaven ze niet veel weg. Toen had eigenlijk de 3-0 moeten vallen.”

Op de lat
In de openingsfase duurde het lang voordat er van dreiging voor de goals sprake was. Na een kwartiertje kreeg Sparta, uit een vrije trap, kansen in een klutssituatie voor het Zwolse doel maar daar werd niet van geprofiteerd. Direct daarop redde Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis bij een hard afstandsschot van Björn Bekkers en even later hielp Daan Akkerman vlak voor de Zwolse goal een kans om zeep. De grootste mogelijkheid in die fase was echter voor Berkum-verdediger Dirk Muis die uit een corner zijn kiezelharde kopbal op de lat boven Sparta-doelman Bram van der Meer zag spatten.

Even later nam de thuisclub toch de leiding toen Johnsen Bacuna vanaf rechts strak voorzette en Chris van der Meulen bij de tweede paal de 1-0 binnen schoot. Nadat de solide spelende Timo ter Haar in de Zwolse defensie, nauwelijks een minuut later, op de doellijn een Enschedese gelijkmaker had voorkomen nam Berkum nog vóór rust verder afstand. Bacuna zette opnieuw voor en weer stond Van der Meulen op de goede plek, maar nu werd de bal onderschept. Uit de corner die dat opleverde mikte Bacuna alsnog raak: 2-0. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Berkum echter de zoveelste domper van dit seizoen toen topscorer Chris van der Meulen geblesseerd uitviel.

Volop kansen
Na rust hield Berkum de zaken achterin uitstekend gesloten en kon Sparta het de thuisclub niet echt moeilijk meer maken. Tom Cornelisse had dat kunnen veranderen toen de balvaste Spartaan door het Zwolse centrum soleerde, maar zijn schot belandde op de lat. Berkum kreeg daarna volop kansen en kon het zichzelf kwalijk nemen dat de ploeg niet verder wegliep. Een goede schietkans voor Ruud Wellenberg werd onschadelijk gemaakt door Sparta-keeper Van der Meer, die even daarna alle geluk van de wereld had. Bij een vrije trap op eigen helft zag Dirk Muis dat Van der Meer ver voor zijn doel stond, maar ook de knal van de Berkum-verdediger eindigde op de lat. Omdat Jordi de Jonge op de Enschedese paal schoot en Bacuna in blessuretijd een geweldige kans niet verzilverde bleef de marge op twee doelpunten staan.
Na weken van teleurstellende resultaten kroop de ploeg van trainer Brouwer daarmee twee plaatsen omhoog naar de zesde plek op de ranglijst van de 1e Klasse D. Volgende week moeten de Zwollenaren, met een danig gehavend keurkorps, naar koploper Go-Ahead Kampen dus dan kan Berkum de borst opnieuw nat maken!
Berkum-Sparta Enschede, 7 november 2015

Eindstand: 2-0 (2-0)

Scheidsrechter: Maurice Paarhuis
Doelpunten: 26. Chris van der Meulen (1-0), Johnsen Bacuna (2-0)
Gele kaarten: Jordi Lemmens, Thom Kooke (Berkum)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jordi Lemmens, Dirk Muis, Bram Pool, Timo ter Haar,
Jason Huisman, Ruud Wellenberg (88. Felix Hermsen), Thom Kooke, Chris van der Meulen (46. Jordi de Jonge), Johnsen Bacuna, Frank Hoolsema (78. Jens Borger)

Opstelling Sparta Enschede: Bram van der Meer, Maarten Siemerink, Tim Jongman, Tom Cornelisse, Erik Wassens, Daan Akkerman, Maikel Boelema, Dwayne Berfelo (78. Niek van der Veen), Björn Bekkers (70. Mark Bos), Lars Kikkert, Danny Reinders

Gerelateerde artikelen

Back to top button