Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal – Berkum schenkt zege aan Nunspeet

Berkum heeft bij Nunspeet een volkomen onnodige 4-2 nederlaag om de oren gekregen. De Zwollenaren gaven twee keer een voorsprong uit handen en zagen Nunspeet na een foutenfestival in de slotfase zelfs met de volle buit aan de haal gaan.

“Onnodig en onnozel,” vond Berkum-trainer Willem Brouwer over de nederlaag van zijn ploeg. “Als we hier een keer hadden kunnen winnen was het vandaag wel, maar te veel jongens speelden ver onder hun kunnen. We hadden hier al in de eerste helft het verschil kunnen en moeten maken want toen kregen we ruimte genoeg.”

Tussenstations

Berkum was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar zocht het in potentieel kansrijke situaties te vaak in te veel tussenstations. Het duurde daardoor zo’n minuut of 20 voordat de bezoekers op voorsprong kwamen. Razi Kanseyo speelde met een dieptepass Chris van der Meulen aan, die goed gebruik maakte van de ruimte en zich niet meer liet achterhalen: 0-1. De bezoekers verzuimden daarna de marge verder te vergroten en dat brak ze kort voor rust op. Lars ten Dolle sneed na een goede combinatie door het Zwolse centrum en kon de 1-1 binnen leggen. Berkum-doelman Dominic van Hoof had tot dat moment nauwelijks serieus werk gehad, zodat de gelijke ruststand als een flinke domper kwam voor de Zwollenaren.

Weinig overtuigend

Direct na rust liep Berkum opnieuw uit toen Nunspeet-keeper Niels Willemse een inzet niet kon pakken. Chris van der Meulen pikte de bal op en speelde Dirk Muis aan, die van dichtbij de 1-2 in schoot. Berkum liet de tegenstander echter direct daarna al weer terugkomen. Na weinig overtuigend verdedigen aan Zwolse kant viel de bal voor de voeten van Darryl van den Anker die direct uithaalde: 2-2. Het duel zakte daarna qua kijkspel naar een weinig attractief niveau en leek te verzanden in een bloedeloze remise.

Kwalijk

Enkele minuten voor het slot liep het echter totaal anders en dat konden de bezoekers zichzelf kwalijk nemen. Nadat een indraaiende vrije trap opnieuw niet goed werd opgeruimd door de Berkum-defensie stond Ten Dolle weer op de goede plek om voor 3-2 te zorgen. Ver in blessuretijd werd het nóg erger voor de Zwollenaren toen er, na een lange Nunspeet-haal naar voren, weer niet adequaat werd ingegrepen. Ditmaal kon Van den Anker, die na rust een sterke invalpartij speelde, profiteren van de fouten in de Berkum-verdediging en de 4-2 eindstand op het scorebord brengen.

 

Door deze zure en onnodige nederlaag is Berkum teruggezakt naar de zevende plek op de ranglijst van de 1e Klasse D en is Nunspeet de Zwollenaren nu weer gepasseerd. Volgende week moet de ploeg van trainer Brouwer op eigen terrein proberen om tegen DETO Twenterand de zaken weer op de rails te krijgen.

 

Nunspeet-Berkum, 10 oktober 2015 Eindstand: 4-2 (1-1)

Scheidsrechter: Pieter van der Pol Doelpunten: 22. Chris van der Meulen (0-1), 41. Lars ten Dolle (1-1), 46. Dirk Muis (1-2), 51. Darryl van den Anker (2-2), 87. Lars ten Dolle (3-2), 90+4. Darryl van den Anker (4-2) Gele kaarten: Razi Kanseyo (Berkum), Rick Pul (Nunspeet) Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Ruud Wellenberg, Dirk Muis, Razi Kanseyo, Bram Pool (61. Timo ter Haar), Jason Huisman, Marc van der Meulen, Frank Hoolsema, Chris van der Meulen, William Potkamp (70. Jordi de Jonge), Johnsen Bacuna Opstelling Nunspeet: Niels Willemse, Rick Pul, Tim Fechter, David Spoelstra, Peter Huijgen (46. Darryl van den Anker), Marnix Tissingh, Marcel Huisman (90. Jos Huijgen), Patrick Pluim, Henk Baum (46. Maikel Lange), Hesli Niebeek, Lars ten Dolle

Back to top button