Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal – Berkum pakt schamel punt in Enter

Een danig gekortwiekt Berkum heeft het inhaalduel in de 1e Klasse D bij hekkensluiter Enter Vooruit met een 0-0 remise afgesloten. De Zwollenaren mochten, ondanks een flink overwicht in de tweede helft, niet eens ontevreden zijn met dat punt.

“Een terechte uitslag,” vond Berkum-trainer Willem Brouwer. “We hadden veel balbezit maar voorin is veel te weinig gecreëerd. We missen nu zó veel jongens dat we gewoon slagkracht tekort komen, al heb ik in ieder geval wel weer wat meer vechtlust gezien.”

Kommer en kwel
Berkum begon noodgedwongen zonder vijf spelers die in het begin van het seizoen in de basis stonden en kreeg al snel nóg meer kommer en kwel te verwerken. Al na zes minuten moest Marc van der Meulen met een hamstringblessure van het veld, en het lijkt erop dat ook hij voorlopig niet inzetbaar is. Toch waren de eerste kansen voor de bezoekers. Al na enkele minuten moest Enter-doelman Robert Velten al zijn talenten aanspreken om een een schot van Chris van der Meulen over te werken. Even later stond William Potkamp, na een voorzet van Jordi de Jonge, vrij voor het Twentse doel maar hij kreeg de bal verkeerd op zijn hoofd, zodat zijn kopbal meters naast ging.

Het duurde iets meer dan een half uur voordat de thuisclub echt wat terug deed, maar toen was het ook bijna raak. Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis greep echter goed in toen Henri Knol, na pijnlijk balverlies bij de Zwollenaren, vrije doortocht kreeg. Berkum had even later pech toen een van richting veranderd schot van Ruud Wellenberg op de lat boven keeper Velten ketste.

Overwicht groter
Na rust kreeg Ron Smit al snel een vrije schietkans, maar opnieuw greep Berkum-doelman Bouwhuis goed in. Daarna werd het overwicht van de bezoekers steeds groter maar kansen voor Jason Huisman en Chris van der Meulen gingen verloren. Na krap een uur leek de opgekomen Berkum-verdediger Jordi Lemmens, na een voorzet van de na lange tijd bij de selectie teruggekeerde Felix Hermsen, wél te gaan scoren maar ook hij kopte van dichtbij naast.

Wegrammen
In de slotfase beperkte Enter Vooruit zich achterin vooral tot wegrammen en was de gehandicapte aanvalslinie van Berkum niet in staat om bressen in de Twentse defensie te schieten. In de uitvallen bleef de thuisclub echter levensgevaarlijk, waarbij een inzet van Marco ter Weel in de 84e minuut maar nét over de bovenhoek van het Berkum-doel zeilde. Enkele minuten voor tijd vloog ook een schot van Wout Velten centimeters over het doel van de Zwollenaren, zodat het qua kijkspel niet bijster aantrekkelijke duel eindigde met de beginstand: 0-0.

Met die remise zijn beide ploegen op de ranglijst niet veel opgeschoten: Berkum blijft op een zevende plek in de middenmoot hangen met tien punten uit zeven duels en Enter Vooruit heeft met slechts twee puntjes nog steeds de rode lantaarn in handen.

Enter Vooruit-Berkum, 24 oktober 2015

Eindstand: 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: Gerrit Fikkert
Gele kaarten: Jason Huisman (Berkum), Lourens Smids (Enter Vooruit)
Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Razi Kanseyo, Jordi Lemmens, Dirk Muis, Timo ter Haar (46. Thom Kooke), Jason Huisman, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen (10. Jordi de Jonge), Felix Hermsen, Chris van der Meulen, William Potkamp
Opstelling Enter Vooruit: Robert Velten, Lourens Smids (69. Erwin Nieuwenhuis), Antoine Pijffers, Matthijs Rozemuller, Henri Knol (77. Marco ter Weel), Ron Smit (87. Valentijn Velten), Wout Velten, Gerrit Brunnekreef, Frank Smit, Peter Pluimers, Niels Getkate

Back to top button