(Voetbal) Berkum naar opgeleefd DTS Ede

Berkum speelt zaterdag uit bij DTS Ede, een ploeg die het aanvankelijk moeilijk had in de 1e Klasse D maar de laatste tijd behoorlijk is opgeveerd. De Zwollenaren kunnen er dus op rekenen dat de Veluwenaren flink van zich af zullen bijten.

“DTS doet het nu goed en zal zeker in eigen huis wat willen laten zien. We zullen dus alle zeilen bij moeten zetten en meer tempo in ons spel moeten leggen dan we vorige week tegen Enter hebben gedaan. Toen liep dat goed af, maar dat zal nu toch anders moeten,” kijkt Berkum-speler Jason Huisman vooruit.

Stroeve start

DTS Ede heeft zich na de stroeve start opgericht en is al vanaf 17 oktober, net als Berkum overigens, ongeslagen. Bij die serie zaten twee overwinningen en vijf remises, waardoor de ploeg van trainer Peter Wesselink nu negende op de ranglijst staat. De verschillen in de middenmoot van 1D zijn echter akelig klein en de afstand tot de nacompetitieplaatsen is nog steeds minimaal. In de strijd om de tweede periode is DTS nu terug te vinden op een verdienstelijke vijfde plek.

Vorige week speelde DTS met 1-1 gelijk bij directe concurrent Vroomshoopse Boys. Hoewel die uitslag, ook volgens de thuisclub, gezien het spelbeeld terecht was ontsnapte DTS wél op het nippertje aan een nederlaag. De Edenaren kwamen in de tweede helft met 1-0 achter en werden in de 92e minuut door de lat behoed voor een tweede tegentreffer. Twee minuten later kreeg DTS echter een vrije trap en uit de daarop volgende scrimmage zorgde invaller Mauro Slütter voor enorme opluchting bij zijn club door alsnog de gelijkmaker binnen te werken.

Stug collectief

Berkum won afgelopen zaterdag op eigen terrein met 4-1 van hekkensluiter Enter Vooruit. De bezoekers kwamen snel op voorsprong en toonden zich daarna een stug verdedigend collectief, maar nog vóór rust kwam Berkum via Johnsen Bacuna langszij en door Youp Kok op 2-1. Na de pauze bouwden scoorden diezelfde twee spelers nog een keer, maar hoewel de winst op zich verdiend was kon het vertoonde spel de goedkeuring van Berkum-trainer Willem Brouwer nog niet wegdragen.

Na een wat mindere periode met veel blessures zijn de Zwollenaren inmiddels wél bezig met een fraaie serie, die de ploeg naar een derde plaats in de 1e Klasse D heeft gebracht. Bovendien staat Berkum in de tweede periode, met nog drie duels te gaan, bovenaan en elke wedstrijd is nu dus van groot belang. “We hebben een goede voorbereiding gedraaid en dan is het mooi dat je de eerste keer na de winterstop ook wint. De komende drie wedstrijden zullen we absoluut moeten winnen want die periodetitel moeten we pakken,” aldus Jason Huisman.

De wedstrijd DTS Ede-Berkum wordt zaterdag gespeeld op Sportpark Inschoten aan de Inschoterweg in Ede. Onder leiding van scheidsrechter Wesley O’Niel uit Amsterdam beginnen beide ploegen daar om 15.00 uur.