Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal – Berkum laat Go-Ahead ontsnappen

Berkum zorgde bij koploper Go-Ahead Kampen bijna voor een flinke verrassing maar speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk. Daar was de thuisclub behoorlijk opgelucht over want het zwaar gekortwiekte Berkum stond vlak voor tijd nog met twee goals verschil voor.

“Ik heb hier de pest over in want wij hadden gewoon verdiend om hier te winnen. In ieder geval heeft mijn groep weer laten zien dat ze er ook met alle invallers voor willen vechten en ik kan ze dan ook weinig verwijten,” vond Berkum-trainer Willem Brouwer.
Aanval Berkum had in de eerste minuten wat moeite om de bal uit de eigen verdediging te krijgen. Al snel kon Laurens van Keulen daardoor van dichtbij op doel koppen, maar zijn inzet ging vrij kansloos over. Na 10 minuten was Berkum dichter bij de openingstreffer. Uit een corner kopte Dirk Muis hard op de Kamper goal maar keeper Reinier Romkes keerde de bal knap en ook uit de rebound kon Berkum niet scoren. Dat lukte even later ook Go-Ahead niet toen Samir Merraki een terugspeelbal onderschepte en op het Zwolse doel af kon. Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis onderschepte echter uitstekend, zodat doelpunten opnieuw uitbleven.

Daar kwam in de 38e minuut verandering in toen Berkum-middenvelder Ruud Wellenberg op rechts de vrijstaande Johnsen Bacuna aanspeelde. De Zwolse aanvaller bedacht zich geen moment, haalde uit en kogelde de 0-1 achter keeper Romkes. Direct daarop kwam Jordi de Jonge, na een vrije trap, nét tekort om de Zwolse voorsprong verder uit te bouwen maar Berkum kwam vlak voor rust goed weg toen Timo ter Haar in de doelmond redding moest brengen.

Over lat getikt Na rust trachtte de thuisclub wat aan de achterstand te doen maar Berkum hield de zaken achterin goed dicht, en verder dan een door keeper Bouwhuis over de lat getikte kopbal van Nick Bakker kwam Go-Ahead lange tijd niet. Toen een kwartiertje voor tijd Youp Kok voor 2-0 zorgde leek de zaak zelfs beslist. De rappe Zwolse spits, terug na weken blessureleed, vloog alleen naar het Kamper doel en maakte het karwei fraai af.

In de slotfase voerde Go-Ahead de druk steeds verder op en dat leek 12 minuten voor tijd succes op te leveren toen de Kampenaren een wat makkelijk gegeven penalty mochten nemen. De inzet van Merraki werd echter vakkundig gestopt door Berkum-keeper Bouwhuis. Even later was het echter alsnog raak voor de thuisclub. Uit een corner belandde de bal bij Jeroen van den Bosch, die hard de 1-2 binnen knalde. Doelman Bouwhuis behoedde de bezoekers in de voorlaatste minuut opnieuw voor grotere schade, toen hij de bal van de alleen voor zijn doel verschenen Doufikar afpikte, maar ruim in blessuretijd moest de uitblinkende Berkum-keeper alsnog capituleren. In een chaotische situatie voor het Zwolse doel stond Murat Açikgöz op de goede plek om de 2-2 binnen te werken, waarmee hij op het nippertje een Zwolse zege verijdelde.

Door deze remise blijft Berkum zesde in de 1e Klasse D. Go-Ahead blijft koploper en loopt zelfs iets uit omdat de naaste concurrenten punten inleverden.

Go-Ahead Kampen-Berkum, 14 november 2015 Eindstand: 2-2 (0-1)

Scheidsrechter: William Smit Doelpunten: 38. Johnsen Bacuna (0-1), 73. Youp Kok (0-2), 83. Jeroen van den Bosch (1-2), 90+4. Murat Açikgöz (2-2)

Gele kaarten: Bram Pool, Razi Kanseyo, Johnsen Bacuna (Berkum), Madih Doufikar, Samir Merraki, Laurens van Keulen (Go-Ahead Kampen)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Razi Kanseyo, Dirk Muis, Bram Pool, Timo ter Haar, Jason Huisman, Ruud Wellenberg, Frank Hoolsema, Thom Kooke (59. Jens Borger), Jordi de Jonge (67. Youp Kok), Johnsen Bacuna

Opstelling Go-Ahead Kampen: Reinier Romkes, André Timmerman, Yannick Groen (50. Jeroen van den Bosch), Laurens van Keulen, Sjaak Buitink, Nick van der Kooi, Nick Bakker (59. Arjan Wiegers), Murat Açikgöz, Nick Hendriks (78. Luuc Knul), Samir Merraki, Madih Doufikar

Go_Ahead_151114-13_Medium

Go_Ahead_151114-2_Medium

Go_Ahead_151114-8_Medium

Back to top button