Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal – Berkum krijgt pittige klus in Vroomshoop

Berkum speelt zaterdag uit bij Vroomshoopse Boys, een directe concurrent in de 1e Klasse D waartegen de Zwollenaren een lastige middag kunnen verwachten.
“We hebben het daar vorig jaar moeilijk gehad, dus we gaan weer een zware pot tegemoet. Vroomshoopse Boys heeft een stugge ploeg waar moeilijk doorheen te komen is,” kijkt Berkum-middenvelder Jason Huisman vooruit.

Betere start

Vroomshoopse Boys draaide vorig seizoen vrij anoniem mee maar startte dit jaar een stuk beter. De afgelopen weken lijkt het echter wat te haperen want in de laatste drie competitieduels ging de ploeg van trainer Eric van Zutphen twee keer onderuit en werd er één keer gelijk gespeeld.

Vorige week werd er met 4-2 verloren bij koploper Go-Ahead Kampen, maar het wedstrijdverloop liet zien dat Vroomshoopse Boys niet mag worden onderschat. De Tukkers gingen namelijk ruim een uur aan de leiding en Go-Ahead had geluk dat het in de eerste helft bij 0-1 bleef. Na rust, toen de Kampenaren de wind vol in de rug hadden, brak Vroomshoopse Boys het missen van de kansen op want toen boog Go-Ahead de achterstand binnen 10 minuten om in een 3-1 voorsprong. Nadat het in de slotminuten 4-1 werd kwamen de bezoekers nog terug tot 4-2 doordat Thomas Smedema voor de tweede keer raak schoot. Trainer Van Zutphen baalde van de vóór rust gemiste kansen maar was niet ontevreden over het spel van zijn ploeg. “We gaan steeds beter voetballen, al vertaalt zich dat niet helemaal in de uitslagen,” aldus de Vroomshoopse coach tegen sportsite TotalSportreport.

Stroef

Berkum draaide een tijdje behoorlijk stroef maar won vorige maand met 2-0 van Sparta Enschede en speelde daarna twee keer gelijk. Over die twee remises, 2-2 bij Go-Ahead Kampen en 1-1 op eigen terrein tegen WHC, waren de Zwollenaren echter allerminst te spreken, want beide keren glipte de winst in de laatste minuten uit handen. “We moeten nu dus wél scherp blijven tot de laatste minuut, maar we zijn als ploeg op de weg terug. We werken voor elkaar, voetballend gaat het steeds beter en de ziekenboeg begint ook weer een beetje leeg te lopen,” stelt Jason Huisman vast.

Berkum staat nu op de vijfde plaats in 1D met 16 punten, één plek boven Vroomshoopse Boys dat net zo veel punten verzamelde maar daar een wedstrijd meer voor nodig had. De achterstand op de koploper bedraagt nu al 11 punten, zodat winst voor beide ploegen broodnodig is om aansluiting te houden.
De wedstrijd Vroomshoopse Boys-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jan van Dijk uit Dronten, die op Sportpark ’t Flierhuis aan de Flierdijk in Vroomshoop om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button