Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal – Berkum katterig na remise tegen WHC

Zwolle – Berkum heeft in eigen huis tegen WHC met 1-1 gelijk gespeeld en daarmee deed de gastheer zichzelf akelig tekort. De Zwollenaren verspilden een karrevracht aan kansen en dat brak ze, zoals vaker dit seizoen, in de slotfase op.

“Dit voelt als een heel dikke nederlaag,” luchtte Berkum-coach Willem Brouwer zijn gemoed. “We hadden de wedstrijd onder controle en minstens drie goals kunnen maken. Dan is het ook klaar, maar we hebben verzuimd het uit te spelen.” WHC-trainer André Blom wond er geen doekjes om. “Wij hebben het een beetje gestolen, Berkum was duidelijk de overheersende partij. Door keihard werken hebben we toch een puntje weggesnoept, al hadden we het tegen het eind nóg erger voor Berkum kunnen maken.”
Onder druk

Berkum was vanaf de aftrap de bovenliggende partij en zette WHC direct flink onder druk. Al na enkele minuten kreeg Youp Kok een kans na een vrije trap, maar zijn kopbal vloog over en even later kwamen Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen net tekort. Na dik 20 minuten nam de thuisclub alsnog verdiend afstand, toen een fraaie combinatie bij Bacuna eindigde. De Zwolse spits haalde van de rand van het strafschopgebied uit en krulde de bal fraai achter WHC-doelman Teko Malanda: 1-0. Even later hield diens collega Mathijs Bouwhuis aan de andere kant Özhan Kardag bij een uitbraak van scoren af door goed uit te komen, maar vervolgens lieten Van der Meulen, Bacuna en Jason Huisman na om Berkum nog vóór rust op een ruimere voorsprong te zetten.

 Alleen voor doel

In de tweede helft bleef Berkum dominant, maar opnieuw verzuimde de thuisclub riante kansen te verzilveren. Verdediger Dirk Muis had pech toen zijn kopbal, na een vrije trap, op de lat van het WHC-doel eindigde, een afstandsschot van middenvelder Thom Kooke werd stijlvol gepakt door keeper Malanda en een knal van Huisman vloog rakelings over de Wezeper goal. Bacuna kwam daarna binnen enkele minuten twee keer alleen voor doelman Malanda, maar beide keren wist hij niet te profiteren.

Geslepen spits

In de slotfase gooide het tot dan toe onmachtige en onsamenhangend spelende WHC nog een keer alles naar voren. Vijf minuten voor het slot eindigde een lange haal bij Kardag, die in eerste instantie op de alerte keeper Bouwhuis stuitte. Toen de Zwolse sluitpost geen verdere hulp kreeg kon de geslepen WHC-spits echter alsnog de 1-1 binnen schieten. Direct daarna behoedde Bouwhuis zijn ploeg zelfs voor de ultieme zeperd door met een geweldige reactie een kopbal van Jonathan van Marle onschadelijk te maken, waarmee hij nog één punt voor Berkum zeker stelde.

Met deze, gezien het grote overwicht van Zwolse kant, toch behoorlijk frustrerende remise verandert er in de middenmoot van de 1e Klasse D niet veel. Berkum blijft op een zesde plaats hangen en maakt daarmee deel uit van een contingent van liefst vier ploegen, waaronder WHC, die allemaal 16 punten hebben verzameld.

 

Berkum-WHC, 28 november 2015 Eindstand: 1-1 (1-0)

Scheidsrechter: Erik ter Brake Doelpunten: 23. Johnsen Bacuna (1-0), 85. Özhan Kardag (1-1) Gele/rode kaarten: geen

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dirk Muis, Bram Pool, Razi Kanseyo, Jordi Lemmens, Jason Huisman, Frank Hoolsema, Thom Kooke, Chris van der Meulen (76. Marc van der Meulen), Johnsen Bacuna, Youp Kok (86. Jordi de Jonge)

Opstelling WHC: Teko Malanda, Kevin Siemelink, Taco Reijnen, Robbert van Schie, Özhan Kardag, Jonathan van Marle, Yoshua van Marle, Remco Beumer, Patrick Fijn, Mitchel Dijkhof (52. Jelle Post), Kevin Olaria

Gerelateerde artikelen

Back to top button