Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal | Berkum in cruciaal duel tegen Nunspeet

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen Nunspeet, een directe concurrent van de Zwollenaren die het bovendien vaak moeilijk hadden tegen deze opponent. Ook gezien de stand in de 1e Klasse D staat er voor beide ploegen veel op het spel.

“Nunspeet is altijd een lastige tegenstander voor ons geweest, dus het wordt een hele klus. Het wordt een cruciale wedstrijd voor ons als we bij willen blijven in de strijd om het kampioenschap, maar dat geldt net zo goed voor Nunspeet. Eén van de twee gaat afhaken,” verwacht Berkum- middenvelder Marc van der Meulen.

Goede serie

Nunspeet is bezig met een goede serie want de ploeg van trainer Marcel Boudesteijn won drie van de vier duels na de winterstop. De Veluwse equipe staat daarmee op een vierde plaats in 1D, één plek onder Berkum en met maar één puntje minder dan de Zwollenaren. Afgelopen week won Nunspeet het inhaalduel bij WHC met 1-2, in een wedstrijd waarin beide ploegen lange tijd weinig voor elkaar onderdeden.

Na een kwartier kwam Nunspeet met 0-1 voor door een afstandsschot van Maikel Lange, maar vlak voor rust trok WHC de stand weer gelijk. De thuisclub kreeg na ruim een uur echter een rode kaart gepresenteerd en dat bleek het kantelmoment. Nunspeet buitte de numerieke meerderheid kort voor het slot uit toen Marcel Huisman met een intikkertje voor 1-2 zorgde. “De gelukkigste heeft vandaag gewonnen,” was na afloop de eerlijke analyse van Nunspeet-trainer Boudesteijn tegen dagblad De Stentor.

Periodetitel

Berkum kan terugkijken op een lange ongeslagen serie, die twee weken geleden bij FC Zutphen werd bekroond met de titel in de tweede periode. Dat lukte overigens maar nét, want ondanks een groot Zwols overwicht in vooral de tweede helft bleef het daar lang 1-1. Diep in blessuretijd tikte Berkum-spits William Potkamp echter alsnog de dik verdiende 1-2 binnen, waarmee hij zijn ploeg het eerste echte prijsje van dit seizoen bezorgde. Berkum staat nu nog vijf punten achter op de beide koplopers SDV Barneveld en Go-Ahead Kampen, terwijl die achterstand in december nog 13 punten bedroeg, en kijkt dus vooral omhoog.

Alles nog mogelijk

“Wij krijgen Go-Ahead nog thuis en we spelen nog uit bij Barneveld, dus alles is nog mogelijk. Als we nu van Nunspeet winnen schakelen we bovendien een directe concurrent uit. Dat we die periodetitel hebben gewonnen is mooi, maar we mogen nu geen gas terugnemen want we willen méér,” verzekert Marc van der Meulen.

De wedstrijd Berkum-Nunspeet, die dus voor beide ploegen bepalend kan zijn voor de verdere kansen op de hoofdprijs van dit seizoen, wordt geleid door scheidsrechter Jan van Dijk. De Drontense leidsman zal op het Zwolse sportpark De Vegtlust zaterdag om 14.30 uur af laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button