VoetbalVoorpagina

Voetbal – Berkum haalt in bij gedreven WVF

Berkum speelt zaterdag een inhaalduel bij WVF en krijgt in die Zwolse stadsderby een ongetwijfeld uiterst gemotiveerde tegenstander. WVF heeft de punten hard nodig en beschikt bovendien over veel spelers die eerder voor Berkum uitkwamen en de mouwen dus extra zullen opstropen.

“WVF scoort de laatste tijd weer wat meer, ze laten veerkracht zien. Bovendien zijn ze nooit echt afgedroogd. Ze kunnen het iedereen lastig maken,” stelt Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis vast. Voor hem heeft het duel een speciaal tintje omdat zijn broer Bas één van de ex-Berkumspelers is die nu voor WVF voetballen. “We zullen ongeveer het zelfde moeten doen als vorige week bij Vroomshoopse Boys. Ook door het zware veld zou het wel eens net zo’n soort wedstrijd kunnen worden.”

Dramatisch jaar

WVF had vorig seizoen een dramatisch jaar dat werd afgesloten met degradatie uit de hoofdklasse, waarbij in 26 duels slechts 10 punten werden gepakt. Een treetje lager in de 1e Klasse D kwam de ploeg van trainer Freddy Smit echter ook krakend uit de startblokken. Vooral in het begin viel het gebrek aan scorend vermogen op, waarbij in de hele eerste periode slechts vijf goals werden gemaakt. De laatste weken gaat het wat dat betreft iets beter, maar meer dan drie achtereenvolgende remises zat er nog niet in. “We scoren zes keer in de laatste twee duels, maar dat gaat helaas ook gepaard met zes tegengoals. Met die puntendelingen schiet je niet echt op,” verzuchtte trainer Smit vorige week, nadat zijn ploeg met 3-3 gelijk speelde bij hekkensluiter Enter Vooruit. “We hebben in vijf minuten tijd twee domme goals achter elkaar tegen gekregen door een slechte dekking, maar na de 3-3 hebben wij de beste kansen gehad. Wij hadden het moeten beslissen.” Doordat de concurrentie ook punten pakte staat WVF met een 12e plaats in 1D nog steeds in de gevarenzone, maar winst zou de op eigen terrein moeilijk te kloppen ploeg lucht verschaffen.

Winst bij concurrent

Berkum won afgelopen week, na twee gezien het spelbeeld frustrerende remises, met 0-2 bij directe concurrent Vroomshoopse Boys. De wedstrijd was lange tijd niet echt aantrekkelijk als kijkspel, ook omdat er van beide kanten weinig uitgespeelde kansen vielen te noteren. Na rust nam het overwicht van het voor elke meter knokkende Berkum echter toe en een kwartier voor het eind kwamen de Zwollenaren op voorsprong toen Ruud Wellenberg raak schoot na een voorzet van Chris van der Meulen. In blessuretijd was Van der Meulen de Vroomshoopse defensie opnieuw te slim af en ditmaal maakte hij het karwei zelf af door de 0-2 binnen te tikken. “Eindelijk een overwinning op karakter, dat kunnen we dus ook,” stelde de tevreden Berkum-coach Willem Brouwer na afloop vast. Berkum staat nu op een vierde plek in 1D, al is de afstand tot de koplopers vooralsnog te groot om overspannen verwachtingen te koesteren. Winst bij stadgenoot WVF zou voor Berkum wél betekenen dat er goede zaken worden gedaan in de tussenstand van de tweede periode.
De wedstrijd WVF-Berkum wordt geleid door scheidsrechter Maikel van Munster uit Hellendoorn die op Sportpark De Weide Steen om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button