Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal – Berkum capituleert na rust tegen VVOG

Berkum is door hoofdklasser VVOG met een 1-3 nederlaag uitgeschakeld in het toernooi om de Districtsbeker Oost. De Zwolse eersteklasser gaf lange tijd meer dan behoorlijk partij maar ging na rust onderuit door twee goals van kwaliteitsspits Jeremy de Graaf.

“We zijn misschien te bescheiden begonnen, maar zeker in de eerste helft deden we het goed,” constateerde Berkum-trainer Willem Brouwer. “Vóór rust en vlak daarna hadden we op voorsprong kunnen komen, maar over het geheel gezien was de uitslag terecht.” VVOG-oefenmeester Ed Engelkes zag dat zijn team goed begon maar het daarna even moeilijk had. “De eerste 20 minuten hadden we het redelijk onder controle, maar daarna kantelde het. In de tweede helft hebben we vrijwel niets meer weggegeven en met De Graaf voorin hebben we dan een speler die de zaak kan beslissen.”

Rommelig

Berkum begon rommelig en dat brak de thuisclub al snel op. Een vrije trap vanaf de zijkant werd verkeerd beoordeeld door keeper Bjarn Onderstal waarna de meegekomen verdediger Jan Jurriën Hop simpel de 0-1 in het verlaten doel kon werken. De thuisclub knokte zich echter goed terug en kwam na 20 minuten langszij. Berkum-spits Johnsen Bacuna, vooral voor rust een plaag voor de VVOG-defensie, won op links een lijf-aan-lijfgevecht waarna Frank Hoolsema, tussen twee verdedigers, de 1-1 binnen frommelde. Vrijwel direct daarna kregen de Zwollenaren een enorme kans om op voorsprong te komen toen Jason Huisman door Bacuna vrij voor het VVOG-doel werd gezet, maar zijn inzet ging naast. Vlak voor rust leek De Graaf zijn ploeg wél op voorsprong te gaan zetten maar nu bracht Berkum-keeper Onderstal met een geweldige reflex redding.

Direct na de hervatting was er opnieuw een riante mogelijkheid voor Berkum om afstand te nemen toen VVOG-verdediger Hop knullig balverlies leed. Hoolsema en vervolgens Bacuna konden de daaruit volgende kansen echter niet verzilveren en daarna hield VVOG de zaken achterin goed gesloten. Zonder tot imponerend voetbal te komen kwam de hoofdklasser even later zelfs op voorsprong. Jaime Bruinier lanceerde Jeremy de Graaf met een fraaie steekpass door het centrum en de geslepen spits maakte de klus fraai af met een droge schuiver in de hoek: 1-2.

Meerwaarde

De wedstrijd werd er na die treffer als kijkspel niet aantrekkelijker op. Berkum kon weinig meer creëren en VVOG kwam lange tijd niet verder dan een paar door Pernelly Biya om zeep geholpen kansjes. Vlak voor het slotsignaal liet De Graaf echter opnieuw zijn niet geringe meerwaarde voor VVOG zien. Vanaf de linkerflank schudde de topscorer van de Hoofdklasse C zijn tegenstander knap van zich af en daarna bracht hij al even fraai de 1-3 eindstand op het scorebord.

Anders dan vorig seizoen, toen Berkum in de strijd om de districtsbeker tot de kwartfinale kwam, zijn de Zwollenaren nu dus in de tweede ronde uitgeschakeld. De ploeg van trainer Brouwer, die na deze jaargang bij Berkum vertrekt, kan zich dus weer helemaal richten op de competitie in de 1e Klasse D.

Berkum-VVOG, 21 november 2015 (2e ronde Districtsbeker Oost) Eindstand: 1-3 (1-1)

Scheidsrechter: Raymond Meilink Doelpunten: 9. Jan Jurriën Hop (0-1), 21. Frank Hoolsema (1-1), 53. Jeremy de Graaf (1-2), 89. Jeremy de Graaf (1-3) Gele kaart: Richard Gooijer (VVOG)

Opstelling Berkum: Bjarn Onderstal, Dirk Muis, Bram Pool, Timo ter Haar (68. Jens Borger), Jasper Koekoek, Jason Huisman, Ruud Wellenberg, Frank Hoolsema, Thom Kooke (81. Jordi de Jonge), Johnsen Bacuna, Youp Kok

Opstelling VVOG: Frans Koornberg, Jan Jurriën Hop, Richard Gooijer, Lars Kerver, Tim Brockhoff, Jeremy de Graaf, Rick Boersma (46. Modou Nyang), Oussama Labari (74. Naoufal Boutachkourt), Pernelly Biya, Stefan Jansen, Jaime Bruinier