SportVoetbal

Voetbal – Berkum blij met punt tegen Be Quick

Berkum heeft in de Zwolse derby bij Be Quick ’28 met 1-1 gelijk gespeeld en mocht, vooral gezien de tweede helft, de handen dicht knijpen met het in deze avondwedstrijd behaalde punt.

“In de eerste 20 minuten voetbalden we goed, maar toen maakten we achterin fouten en sloop de onzekerheid er in. Be Quick had in de tweede helft de beste kansen, we mogen blij zijn met een puntje,” vond assistent-trainer Pascal Diender van Berkum. Be Quick-coach Arnie Pot zag dat zijn team veel duels won en meer strijd leverde. “Wij hadden alleen meer doelpunten moeten maken. We creëren kansen maar we hebben nog niet één keer gewonnen. Dat is frustrerend, maar dit was toch een opsteker.”

Geen penalty In de beginfase leek het er niet op dat Berkum een moeilijke avond zou krijgen, want met goed combinatiespel werd de thuisclub af en toe behoorlijk vast gezet. Binnen een minuut had dat een voorsprong op kunnen leveren toen Berkum-spits Johnsen Bacuna in het 16-metergebied onderuit werd gewerkt. Tot grote opluchting van Be Quick zag scheidsrechter Besselsen daar geen penalty in en ontsnapten de gastheren.

Halverwege de eerste helft begon het spelbeeld te kantelen en daar zorgde Berkum met af en toe wel érg frivool uitverdedigen en tenenkrommend balverlies zelf voor. Na krap een half uur zag Frank Oosterhof een inzet, na een corner, nog gekeerd door een geweldige reflex van Berkum-doelman Mathijs Bouwhuis maar vervolgens lieten Bas Buimer en vooral Onur Tekay opgelegde kansen liggen. Tegen het eind van het eerste bedrijf liep scheidsrechter Besselsen een blessure op. Die bleek zo ernstig dat hij na rust vervangen moest worden door arbiter Pieter van der Pol, en omdat die moest worden opgeroepen duurde de rust zo’n drie kwartier!

Voorsprong Binnen een minuut na die ruim bemeten rust kwam Be Quick ’28 op voorsprong. Een in de doelmond indraaiende vrije trap werd goed afgerond door Oosterhof, 1-0, maar direct daarna was het weer gelijk. Bijna vanaf de aftrap vond Berkum-verdediger Dirk Muis met een lange pass door het centrum vleugelspits Chris van der Meulen, die vakkundig Be Quick-doelman WIbo van Dijk omspeelde en de 1-1 binnen kon leggen.

Be Quick kwam steeds dominanter in de wedstrijd, maar Berkum-keeper Bouwhuis verijdelde kansen voor Buimer en Mark Meijer al had hij af en toe ook het geluk aan zijn zijde toen de paal de helpende hand bood. In de slotfase rook Be Quick dat de bezoekers rijp voor de slachtbank waren en werden alle zeilen bijgezet, maar ook de meegekomen verdediger Dennis Horstman kon enkele kansen niet verzilveren.

Door deze remise verandert er op de ranglijst voor beide ploegen maar weinig. Berkum blijft in de middenmoot hangen maar zakt wel een plekje naar de achtste plaats. Be Quick ’28 blijft, ook omdat de concurrentie punten pakte, op de één na onderste plaats van de 1e Klasse D staan.

Be Quick ’28-Berkum, 31 oktober 2015 Eindstand: 1-1 (0-0) Scheidsrechters: Jelle Besselsen (1e helft), Pieter van der Pol (2e helft) Doelpunten: 46. Frank Oosterhof (1-0), 47. Chris van der Meulen (1-1)

Gele kaarten: Felix Hermsen, Jordi Lemmens (Berkum), Talha Özen (Be Quick ‘28)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Razi Kanseyo, Jordi Lemmens, Dirk Muis, Bram Pool, Jason Huisman, Ruud Wellenberg, Felix Hermsen (69. Thom Kooke), Chris van der Meulen, William Potkamp (40. Jordi de Jonge) (82. Marc van der Meulen), Johnsen Bacuna

Opstelling Be Quick ’28: Wibo van Dijk, Rob Huisman, Floris Blom, Dennis Horstman, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Onur Tekay (87. Sander Aarten), Talha Özen, Bas Buimer, Roan Admiraal, Mark Meijer