Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal – Berkum afgedroogd door DETO

Een veel te flegmatiek Berkum heeft er thuis tegen DETO Twenterand met liefst 1-5 van langs gekregen. Vooral na rust was de thuisclub te zwak en in de laatste 10 minuten zakten de Zwollenaren, nota bene nét na hun aansluitingstreffer, finaal door het ijs.

“Ik heb bij ons passie en beleving gemist, het was emotieloos,” vonniste de ontevreden Berkum-trainer Willem Brouwer. “Na rust leden we zó veel balverlies. Dan moet je strijd opbrengen om de bal terug te veroveren en dat heb ik vandaag niet gezien.” Ook DETO-coach Marcel van der Steege had meer van de Zwollenaren verwacht. “Ik heb niet het Berkum gezien dat we hadden verwacht, maar bovendien scoorden wij op de juiste momenten. Toen Berkum wat mogelijkheden kreeg viel de 0-1 en direct na de 1-2 liepen wij weer weg. Dat zijn tikjes die je dan uitdeelt en dan kom je lekker in de wedstrijd.”

Niet efficiënt In de eerste helft ging de strijd redelijk gelijk op, al wist DETO zeker in het eerste halfuur de bal al beter in de eigen ploeg te houden. Over en weer bleven kansen onbenut, waarbij Frank Hoolsema en Chris van der Meulen bij de thuisclub niet efficiënt genoeg waren en Nahrwold een mogelijkheid voor de Tukkers om zeep hield. Dirk Muis leek na ruim een half uur dicht bij een Berkum-treffer toen hij in het Twentse strafschopgebied een vrije trap nam, maar zijn knal stuitte in de op de doellijn staande DETO-muur. Vlak voor rust werd Nahrwold ten koste van een overtreding gestopt. De Twentse vleugelspits, de hele middag een plaag voor de Berkum-defensie, nam de vrije trap zelf en deed dat uitstekend want de bal zeilde over de muur het Berkum-doel in: 0-1.

Na de hervatting gaf Berkum aanvankelijk nog tegengas, waarbij DETO-keeper Patrick Loohuis nog net zijn vingertoppen achter een schot van Marc van der Meulen kreeg en hij even later een inzet van Johnsen Bacuna onschadelijk maakte. Na een uur leed de thuisclub echter slordig balverlies op het middenveld en brak DETO via Nahrwold uit. Quays Shayesteh bereikte vervolgens vanaf de achterlijn de vrij staande Mike Kerr, die ogenschijnlijk eenvoudig de 0-2 binnen kon schuiven.

Aansluiting Een aandringend Berkum kreeg 10 minuten voor het slot toch nog aansluiting toen Chris van der Meulen vanaf links de bal voorzette en Ruud Wellenberg van enige afstand de 1-2 in de hoek schoot. Direct daarna kregen de Zwollenaren de kous echter weer op de kop. Na een vrije trap was de vaak ongrijpbare Nahrwold de Berkum-defensie weer te slim af en bediende hij de veel te vrij staande John Fraterman: 1-3. Invaller Fraterman scoorde direct daarna met zijn tweede treffer, opnieuw na voorbereidend werk van Nahrwold, nog de 1-4 en in blessuretijd wreef Tom Prümers extra zout in de Zwolse wonden door, volkomen vrij gelaten, voor 1-5 te zorgen.

Na deze zorgwekkende afstraffing staat Berkum nog in de middenmoot van de 1e Klasse D, maar de Zwollenaren hebben voorlopig afgehaakt in de race om de bovenste plaatsen. Over een week wacht voor Berkum het inhaalduel bij hekkensluiter Enter Vooruit, dat vandaag tegen Be Quick ’28 zijn eerste punt van deze competitie pakte.

Berkum-DETO Twenterand, 17 oktober 2015 Eindstand: 1-5 (0-1)

Scheidsrechter: Gert-Jan Beltman Doelpunten: 43. Lesley Nahrwold (0-1), 62. Mike Kerr (0-2), 79. Ruud Wellenberg (1-2), 82. John Fraterman (1-3), 84. John Fraterman(1-4), 90+1. Tom Prümers (1-5) Gele kaarten: Dirk Muis, Marc van der Meulen (Berkum), Lesley Nahrwold (DETO Twenterand) Opstelling Berkum: Dominic van Hoof (76. Bjarn Onderstal), Razi Kanseyo, Jordi Lemmens, Dirk Muis, Bram Pool, Ruud Wellenberg, Frank Hoolsema, Marc van der Meulen (85. Timo ter Haar), Chris van der Meulen, William Potkamp, Johnsen Bacuna (60. Jordi de Jonge) Opstelling DETO Twenterand: Patrick Loohuis, Wybe Kram, Jochem Oude Booijink, Jerry van Staa (88, Marco Stegeman), Mike Kerr (74. John Fraterman), Lesley Nahrwold (89. Klaas Nieuwenhuis), Reno Timmerman, Qays Shayesteh, Tom Prümers, Sergio Babb, Aebe Kram

Back to top button