SportVoetbal

Voetbal – Berkum aast op revanche tegen Enter Vooruit

Zwolle – Berkum begint zaterdag, als de winter geen roet in het eten gooit, de tweede helft van het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Enter Vooruit. De bezoekers staan onderaan in de 1e Klasse D, maar pakten eerder deze jaargang in eigen huis met een 0-0 remise al wél een punt tegen Berkum dat dus wat goed te maken heeft.

“Bij die wedstrijd in Enter hadden we enorm veel geblesseerden en zaten we in een mindere periode. De situatie is nu heel anders,” vindt Berkum-middenvelder Marc van der Meulen. “Er zijn veel spelers terug, we hebben een goede voorbereiding gedraaid en voetballen de laatste tijd gewoon goed.”

Nog niet gewonnen

Enter Vooruit promoveerde vorig jaar via de nacompetitie maar wist tot nu toe in de 1e Klasse D nog niet één wedstrijd te winnen. De ploeg van trainer Bjorn Hodes bungelt dan ook onderaan de ranglijst en de achterstand op de directe concurrenten begint nu al zorgelijk te worden.

De Tukkers lijken zich echter de laatste tijd wat op te richten want drie van de vijf tot nu toe behaalde punten werden in de laatste drie wedstrijden binnen gesleept. Daar zat ook een remise tegen koploper Go-Ahead Kampen tussen, zodat de Twentse ploeg zeker niet onderschat mag worden. Het scorend vermogen lijkt bovendien weer terug, getuige de 7-0 winst die Enter Vooruit afgelopen zaterdag boekte in het oefenduel tegen tweedeklasser De Esch.

Ongeslagen

Berkum is, na een dipje toen de ploeg werd geteisterd door een ware blessuregolf, de laatste tijd behoorlijk in vorm. In de competitie zijn de Zwollenaren al zeven duels ongeslagen en de ploeg van trainer Willem Brouwer staat nu op een vierde plek, met evenveel punten als nummer drie Nunspeet. Bovendien staat Berkum, met nog vier wedstrijden te gaan, nu bovenaan in de strijd om de tweede periode en dat maakt winst tegen Enter Vooruit dus extra belangrijk.
In de winterstop zetten de Zwollenaren de goede lijn voort met overtuigende zeges tegen Alcides en Flevo Boys.

Dergelijke resultaten leverden Berkum in het verleden snerende bijnamen als ‘Kampioen van de oefenduels’ op, dus de spelers beseffen dat ze zich nog lang niet rijk mogen rekenen. “Tegen die twee hoofdklassers kregen wij de ruimte en dat hebben we goed benut. Tegen Enter zullen we zélf het spel moeten maken en zij zullen loeren op foutjes bij ons. We moeten er dus voor zorgen dat we die niet maken,” waarschuwt Marc van der Meulen.

De wedstrijd Berkum-Enter Vooruit wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jos Huis in ’t Veld uit Elburg, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren