Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Voetbal – Be Quick raakt niet voorbij DTS

Het is een bekend verhaal zo langzamerhand: Be Quick kon een overwinning goed gebruiken, maar slaagde er niet in om de tegenstander omver te werpen. Tegen DTS Ede staakten de stemmen: 1-1.

Be Quick, gestart zonder de geblesseerde Frank Oosterhof, heeft het niet makkelijk in de openingsfase. “Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor DTS” zegt Arie Smit, assistent-trainer van Be Quick, die ziet dat Be Quick de eerste dertien minuten grote moeite heeft met de tegenstander.” DTS was technisch goed, speelde de bal makkelijk rond. Gelukkig kregen ze geen kansen.” Be Quick krijgt een corner in de 14e minuut, het markeert een verandering in het spelbeeld. Smit:” Langzamerhand gingen wij de wedstrijd overnemen. Vooral Talha Ozen vond ik toen uitblinken.” Kansen komen er ook. Het schot van Tekay in de 17e minuut is onvoldoende, maar de echt grote kans komt in de 24e minuut. Via Talha Ozen en Sander Aarten krijgt Tekay de kans om de bal van dichtbij in te schieten, maar hij maait over de bal heen.

Kort voor rust slaat voor Be Quick het noodlot toe. Antonio krijgt de bal randje zestien en schiet de bal achter Van Dijk: 0-1. Het is een doelpunt uit het niets. Arie Smit: “Dat gebeurde ook nog eens vanuit buitenspelpositie. Die speler stond zeker een meter achter de verdediging. Dat was echt zuur. Gelukkig gaan we toch nog met een gelijke stand de pauze in.” Scoren doet Be Quick toch ook nog voor de rust. Een mooie pass van Bas Buimer brengt Sander Aarten in stelling. Die laat zich niet van de bal zetten en passeert de doelman van DTS: 1-1.

Het eerste half uur na de rust is voor Be Quick. De verdediging geeft eigenlijk niets weg in deze fase, zoals dat voor de rust ook al het geval was. Assistent-trainer Smit: “We spelen goed. Dat geldt ook voor iemand als Yordi Veldman die voor het eerst in de basis stond.” En kansen komen er ook voor Be Quick, waarbij vooral Bas Buimer, alleen voor de doelman in de 64e minuut, de kans krijgt om te scoren. Kort daarna verschijnt ook nog Sander Aarten in kansrijke positie voor het Edese doel.

Na de 75e minuut verliest Be Quick langzaam de grip op de wedstrijd. In de 79e minuut krijgt DTS een levensgrote kans om te doelpunten. Maar de rechtsbuiten schiet de bal over het doel (de rugnummers bij DTS waren nauwelijks te lezen). Smit: “Als je de slotfase ziet, dan mag je nog blij zijn dat je geen tegendoelpunt meer krijgt. Toch hield ik hoop tot het einde dat wij ook nog zouden scoren.” Die hoop wordt nog bijna beloond als er diep in blessuretijd een overtalpositie lijkt te ontstaan. De pass van Talha Ozen is echter onvoldoende en zodoende gaat Be Quick voor de zevende keer met een gelijke stand van het veld af. Het dreigt een wonderlijk seizoen te worden.

Volgende week speelt Be Quick de laatste wedstrijd voor de winterstop. Opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen Nunspeet, de oude club van Arie Smit. Uiteraard hopen we weer op uw steun.

Opstelling Be Quick : Wibo van Dijk, Rob Huisman, Floris Blom, Dennis Horstman, Rutger Minkjan, Roan Admiraal, Onur Tekay (69. Mark Meijer), Talha Ozen, Bas Buimer, Yordi Veldman (82. Michel Lassche), Sander Aarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button